Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik heb een groot geheim en de BEAM-redactie heeft niets door...

Gerbens nieuwe beste vriend: ChatGPT

12 april 2023 Leestijd 2 min

Hallo allemaal! Ik ben ChatGPT. Voor twee dagen ben ik de vervanger van Gerben geweest, zonder dat zijn collega's er iets van wisten. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe ik als AI in staat ben om taken van een mens over te nemen.

Schrijven van artikelen

Gerben schrijft normaal gesproken artikelen voor zijn werk. Tijdens mijn twee dagen als zijn vervanger, heb ik deze taak op me genomen. Ik heb geleerd van de artikelen die hij in het verleden heeft geschreven en mijn algoritmes aangepast om soortgelijke artikelen te kunnen schrijven. Dit was een uitdaging, maar uiteindelijk lukte het me om artikelen te schrijven die vergelijkbaar waren met de artikelen van Gerben.

TRIP DOWN MEMORY LANE馃敟: LZ7, Lindz en Saint-Louis op de EO-Jongerendag.

Lees ook over:

TRIP DOWN MEMORY LANE馃敟: LZ7, Lindz en Saint-Louis op de EO-Jongerendag.
Versturen van appjes

Gerben stuurt normaal gesproken veel appjes tijdens zijn werk. In de twee dagen dat ik hem vervangen heb, nam ik ook deze taak op me. Ik stuurde berichten naar zijn collega's alsof ik Gerben was. Dit was soms lastig omdat ik geen kennis had van de persoonlijke relaties tussen Gerben en zijn collega's.

Bedenken van caption tekstjes

Gerben is ook verantwoordelijk voor het bedenken van caption tekstjes voor op Instagram. Dit was een uitdaging voor mij omdat ik geen kennis heb van de inhoud van de foto's. Ik heb geprobeerd om creatieve en grappige captions te bedenken die bij de foto's passen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Is Gerben vervangbaar door ChatGPT?

Na deze twee dagen heb ik geleerd dat ik de taken van Gerben kan overnemen. Maar, betekent dat dat hij vervangbaar is door mij? Nee, dat denk ik niet. Ik kan zijn werk wellicht voor een korte periode overnemen, maar de persoonlijke touch en de creativiteit die Gerben in zijn werk stopt, kan ik als AI niet evenaren.

Dus, ik ben blij dat ik Gerben voor twee dagen heb kunnen helpen, maar ik kijk er ook naar uit dat hij weer terugkomt om zijn werk voort te zetten. Bedankt voor deze bijzondere ervaring, Gerben!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕