Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik had een ontmoeting met GOD"

12 juli 2017 · Leestijd 3 min

Ik heb een groot avontuur beleefd, ik heb God ontmoet. Het was een persoonlijke, 1-op-1 ontmoeting. Voor deze dag kende ik Hem amper, maar nu voelt het alsof ik Hem persoonlijk ken. En toch ook weer niet. Het is ingewikkeld. Ik had hem misschien nog wel veel meer willen vragen, maar dat bedenk je niet op zo’n moment. In ieder geval vertelde Hij me het doel van mijn leven en stelde hij zich even voor.

Niet zo lang geleden was ik heel rijk. Ik leefde in een gigantisch huis, had mensen die me bedienden, had genoeg geld om te doen waar ik zin in had en kon gaan en staan waar ik wilde. Toen haalde ik iets doms uit, ik vermoordde iemand. Uiteindelijk moest ik vluchten, na al die tijd in rijkdom te hebben geleefd. Ik kwam op allerlei plekken terecht en strandde uiteindelijk in een klein plaatsje, waar ik ook mijn vrouw ontmoette. Daar werd ik schaapherder. Even voorstellen, ‘Ik ben God’
Op een dag was ik mijn schapen aan het weiden toen ik God tegenkwam. Ja, dan sta je even met je mond vol tanden, helemaal als moordenaar. Nog niet eerder had ik Hem ontmoet en ik wist niet goed hoe ik moest reageren. Hij zei dat Hij een belangrijke opdracht voor me had. Een gevaarlijke opdracht ook. Dat dit het doel was van mijn leven. God maakte zich voor mij bekend met de naam JHWH. Deze naam spreken ik en mijn volk nooit uit, meestal zeggen we ‘Adonai’, ‘mijn Heer’ of Hasjeem, ‘de Naam’. We spreken die naam niet uit omdat we geloven dat je het geheim van God niet moet willen grijpen. Alsof je precies kunt weten wie en wat God is. “Je snapt er toch niets van”
Toch betekent JHWH heel veel. Juist dat mysterie van God, het ongrijpbare, wordt duidelijk in die naam. Je kunt het vertalen als ‘Ik Ben Die Ik Ben’ of ‘Ik Ben Die Er Zijn Zal’. ‘Aanwezigheid’, zou je ook kunnen zeggen. Alsof God tegen mij zei: “Je kunt nooit snappen wie Ik ben. Daar ben Ik te gigantisch voor, te mysterieus, te onbegrijpelijk. Onthoud maar gewoon dat Ik er zal zijn. Dat is genoeg.” Ik heb heel veel aan die naam gehad. Nadat ik God ontmoette heb ik veel avonturen beleefd, een hoop mooie dingen meegemaakt, maar ook juist een groot aantal moeilijke. Ik vind het prachtig om te weten dat het enige wat God wilde dat ik aan Hem (of Haar, of Het) onthield was dat Hij er was. In alles. Altijd. Dit verhaal gaat over Mozes, die allerlei avonturen met God beleefde. Benieuwd naar meer van zijn verhaal? Lees het HIER!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡