Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik gooide een muntje in de Trevifontein in Rome en werd verliefd’

30 juli 2017 · Leestijd 3 min

Een jaar geleden ging Femke (18) met school op werkweek naar het romantische Rome. Niet alleen had ze een leuke tijd, ook ontmoette ze haar grote liefde.

“Elk jaar gaan havo 5 en vwo 6 samen op werkweek naar Rome. Zelf zat ik op het vwo en ik kende niet iedereen van de havo. De groepjes waren gemengd en ik leerde veel nieuwe mensen kennen. We deden sightseeing in de stad en gingen onder andere naar de beroemde Trevifontein. Als je met je linkerhand twee muntjes over je rechterschouder in de fontein zou gooien, zou je je ware liefde ontmoeten in Rome. Natuurlijk geloofde ik daar niet in, maar voor de grap besloot ik dat wel te doen.  ’s Avonds zaten we met een groepje van vier, twee jongens, een meisje, in een restaurant te eten. We kenden elkaar nog niet echt, maar zaten gezellig te kletsen. Twee van hen gingen naar de wc, maar er stond zo’n lange rij dat ze een half uur weg waren. Yannick en ik bleven over. Het klikte meteen. Die avond zijn we nog naar een markt gegaan. We hadden interessante gesprekken. Zijn Engels was niet zo goed en ik bood aan om hem bijles te geven. 

Ik wilde de vriendschap niet verpesten

Eenmaal in Nederland heb ik hem bijles gegeven, voordat hij zijn herkansing Engels ging maken. We bleven appen, spraken af met zijn tweeën en in een groepje. We voerden veel gesprekken en leerden elkaar steeds beter kennen. Ik begon het langzaam leuk te vinden, maar ik wilde de vriendschap niet verpesten. Inmiddels waren we een half jaar vrienden. Ik ging op uitwisseling naar Zuid-Afrika voor drie weken. Hij ging tien dagen naar Canada. Als ik sliep, was hij wakker en andersom. We hadden nauwelijks contact en misten elkaar vreselijk. Toen ik eenmaal terug was, stond hij binnen een uur voor de deur. De week daarna zouden we samen foto’s gaan kijken. Uit school fietsten we langs een parkje, waar we stopten bij een bankje. Daar verklaarde hij me de liefde en kregen we verkering. Blijkbaar vond hij mij al die tijd al leuk. Een vriend waarmee hij in Canada was, had gezegd dat hij nou eindelijk eens actie moest ondernemen. Ik vind ben gek op Yannick. Hij is leuk, eerlijk en besluitvaardig. Tegen de begeleiders van de werkweek hebben we trouwens nog wel gezegd dat het heeft gewerkt om een muntje in de fontein te gooien. Ze zouden aan de volgende groep vertellen dat dat zin heeft, haha.”

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡