Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paulien (23): “Ik geloof niet dat God mensen naar de hel stuurt”

4 september 2020 · Leestijd 2 min

Ga je naar de hel als je niet gelooft? Paulien (23) denkt van niet. In de Denkstof-video over dit onderwerp vertelt ze hoe zij hier tegenaan kijkt.

Denk je dat ongelovigen naar de hel gaan?

“Ooit vroeg een vriendin, die niet gelovig is, aan mij of zij dan ook naar de hel zou gaan. Ik kon dat niet op die manier zeggen. Ik denk niet dat dat zo is. En al zou het wel zo zijn, dan ga ik daar niet over. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat God die beslissing maakt, maar zo voel ik dat wel echt.”

Speelt de hel een rol in jouw leven?

“Ik ben weinig bezig met de hel. Die nare kant is gewoon niet de kern van mijn geloof, ik richt me liever op het positieve. Zoals ik al zei geloof ik daarom ook niet dat je naar de hel gaat als je niet gelooft. Bovendien gaan wij daar als mensen niet over. Gelukkig maar, want ik zou die beslissing niet willen maken.”

Waarom denk je van niet?

“Ik heb misschien te weinig bijbelkennis om zeker te weten wat de bijbel hierover zegt. Maar in mijn beleving is God een God van liefde. Ik geloof niet dat Hij mensen naar zo’n nare plek als de hel zal sturen, alleen omdat ze niet geloven. Ik vind het best vreemd dat we zo weinig over de hel praten. Dat maakt het onderwerp alleen maar mysterieuzer en enger.”

Kijk hier de hele aflevering over de hel terug

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡