Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik denk dat mijn vriendje homo is'

1 november 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAM’ers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Marjolein denkt dat haar vriendje misschien homo is. Ze heeft het hem geprobeerd te vragen, maar hij wil het er niet over hebben. Wat nu?

Marjolein (19)
'Ik heb al twee jaar een relatie met mijn vriend Jamie en ik hou zielsveel van hem, maar de laatste tijd heb ik het gevoel dat we uit elkaar groeien. Veel vrienden denken dat hij stiekem homo is en ik ga daar ook steeds meer in geloven. Hij heeft bijna alleen maar vriendinnen waar hij regelmatig mee gaat winkelen, en met die ene vriend die hij wel heeft is hij zo close dat mensen denken dat ze vriendjes zijn. Ik heb het hem geprobeerd te vragen, maar hij wil het er niet over hebben. Wat moet ik doen?'Leontien (21)

'Ik zou rustig afwachten en sowieso nadenken of het hem zou veranderen als hij daadwerkelijk homo is en wat het verandert aan jullie band (buiten het seksuele om, dat snap ik zelf ook). Besef ook goed, het is voor hem ook onwijs moeilijk als vrienden zeggen en lijken te merken dat hij mogelijk homo is. Hij kon ook moeite hebben met wat ze over hem zeggen.'  Julia (18)
'Breng het bij God' Joeri (20)
'Wat is er gay aan om een goede relatie te hebben met je mannelijke vrienden en veel te shoppen met je vriendinnen? Die vrienden die zeggen dat hij homo is hebben een heleboel vooroordelen over wat het betekent om 'mannelijk' te zijn. Als je niet 'mannelijk' genoeg bent, ben je dan automatisch homo? Je mag heel blij zijn met een vriend die houdt van shoppen en een gezonde en warme band heeft met zijn mannelijke vrienden.' Kimberly (17)
'Goed dat je er met hem over hebt gepraat, maar ik denk niet dat je zelf de conclusie moet trekken dat het zo is! Als je echt gevoel hebt dat het zo is, zou ik het proberen te zeggen en te vertellen hoe je je daarbij voelt. Dan kan je samen zoeken naar iets wat tot een oplossing kan leiden. Als je vriend zegt dat hij geen homo is, moet je op hem vertrouwen dat hij de waarheid zegt!! Maar blijf vooral niet pushen, dat zal (waarschijnlijk) niets helpen!! Bid er voor en blijf communiceren! Maar ook sterkte meid!'  Heb jij ook behoefte aan goede raad? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡