Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik ben verliefd op de zoon van mijn jeugdleider"

1 december 2016 Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma鈥檚 van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Marjolein (16) is verliefd op de zoon van haar jeugdleider en durft dit aan geen van beide te vertellen. Heb jij tips?

"Ik ben verliefd op de zoon van mijn jeugdleider. Ik heb werkelijk geen idee of hij hetzelfde voelt voor mij, maar dit durf ik niet te vragen. Ik ben bang om onze vriendschap te verpesten en ik ben bang dat mijn jeugdleider anders tegen mij aan gaat kijken als hij dit weet. Wat moet ik doen?"

Eva

"Ik ben ook al een half jaar verliefd op een jongen. Ik ben heel goed bevriend met zijn zus. Zijn zus en ik gingen naar de film en toen we 's avonds terug kwamen, heb ik hem verteld dat ik verliefd op hem ben. Hij zei dat hij mij niet op die manier leuk vond en dat hij niet wilde dat onze vriendschap zou veranderen. Ik was heel bang dat onze vriendschapsrelatie verpest zou zijn. Ik barstte in tranen uit en hij gaf me een knuffel. Het is nu weer alsof er niks is gebeurd. Wat ik wil zeggen: Als het echte vriendschap is, zal erover praten je vriendschap sterker maken en niet verwoesten. Vraag aan God of het de juiste beslissing is. Als het de juiste beslissing is dan zal je op het moment dat je het vertelt kracht vinden!"

Sam
"Als zijn vader je mag, is dat geen probleem denk ik. Probeer met die jongen wat meer af te spreken, dan weet je ook hoe hij naar jou kijkt. Succes!"

Kimberly
"Ga het er over hebben met de zoon, de jeugdleider staat hier even buiten. Ga er voor, God zal bij je zijn! En bidden helpt sowieso!"

Thomas

"Ik ken het probleem van bang zijn om een vriendschap te verpesten. Maar ik denk dat je aan eerlijkheid meer hebt dan dat je altijd met de vraag blijft zitten of hij je nou leuk vond of niet. Dat vreet aan je en dit raad ik je dan ook ten zeerste af! Ik zeg: Go for it! Wees eerlijk en vraag of hij een keer mee wil om wat te gaat drinken. En vraag Gods leiding!" Marius
"Het is nooit verkeerd om over je gevoelens te praten, zeker niet met degene die jij leuk vindt! Er alleen mee rondlopen is niet leuk en dat houd je op den duur ook niet meer vol. De vader van die jongen is ook wel een keer verliefd geweest, dus die snapt het wel!" Nathanja
"Misschien heb ik makkelijk praten, maar als ik jou was, zou ik het gewoon tegen die jongen zeggen. Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat het goed uitpakt!"

Wat is jouw advies aan Marjolein? Laat het weten in de reacties!
Heb jij ook een vraag over vriendschap of de liefde? Stuur hem (anoniem) in via beamredactie@eo.nl.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕