Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hooters-serveerster geeft het goede voorbeeld

8 februari 2016 · Leestijd 2 min

Deze serveerster keek naar buiten, zag een man zitten op de stoep en volgde haar hart. Wat een geweldige actie!

“Toen ik vandaag op mijn werk aankwam en naar buiten keek, zag ik aan de overkant van de straat een man zitten op de stoep”, schrijft serveerster op Facebook. “Zijn naam is Rick. Ik liep op hem af en vroeg of het goed met hem ging. Hij mompelde ‘nee’ en begon te snikken. Ik hielp hem met opstaan, stelde mezelf voor en legde uit dat ik voor bij Hooters werk en hem graag wilde helpen.”

De serveerster zei tegen Rick dat hij alles mocht bestellen en dat zij zou betalen. Klanten van een andere tafel boden hem een dessert aan. “Rick was zo dankbaar… Hij vertelde dat hij uit Ohio kwam en was aangereden door een atuo, maar dat hij niet eens naar het ziekenhuis kon omdat hij geen identiteitsbewijs had. Hij liet me een ketting zien, met Fillipenzen 4:13 erin gekerfd (‘Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft’). Het was het enige dat hij had. We huilden allebei.”

Ze schrijft verder: “Nadat Rick was uitgegeten, zei hij dat hij mijn naam en gezicht nooit zou vergeten, en hoe ik hem opnieuw hoop had gegeven.” Nadat ze op de foto waren geweest, pakte Rick zijn ketting en gaf hem aan de serveerster. “Ik was sprakeloos. Dat ben ik nog steeds. Deze man gaf mij zijn enige, waardevolle bezit. Dit was zo’n groot cadeau, dat ik het met niets zou kunnen terugbetalen. Ik zal Rick nooit vergeten.”

De conclusie van de serveerster is duidelijk en prachtig: “Alsjeblieft: denk eraan dat je aardig bent. Denk eraan dat je helpt waar je kan en doe dat onbaatzuchtig.”

Als dat niet inspirerend is, weten wij het ook niet meer. 

Bron: Love that matters

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡