Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe is het met deze vier(!) jaar oude BEAM-appgroep?

31 oktober 2018 · Leestijd 3 min

Twee jaar geleden schreven we een artikel over Rutger. Hij had twee jaar daarvoor (in totaal dus vier jaar geleden) zijn nummer achtergelaten onder een artikel over de EOJD. Op die manier kwam hij in een groepsapp met heel veel andere jongeren. Uiteindelijk verliet een groot aantal de groep en bleven ze met een kleine 20 man over. Hoe is het nu met ze?

Nog steeds contact?

“Ja, we praten nog steeds met elkaar! Niet meer zo intensief als aan het begin, maar als er iets heftigs gebeurt kan je het er wel kwijt. Als er iemand jarig is, dan feliciteert iedereen diegene. Een beetje dat soort dingen! Ook toen ik gisteren vertelde dat BEAM een update wilde, kwam er wel weer leven in de groep. Dat is heel grappig!”

Vriendschappen

“We zijn dus niet meer zo hecht als grote groep, maar er zijn wel waardevolle vriendschappen en groepjes ontstaan. Met een paar mensen app ik heel veel, met een paar wat minder. Maar die appen dan weer wat meer met anderen. Volgens mij heeft iedereen er wel een goede vriendschap uitgehaald, dus dan is het al geslaagd toch?”

Diversiteit

“Omdat we elkaar verder niet hebben uitgezocht, kom je in een groep met de meest verschillende mensen. Allemaal verschillende kerken zijn vertegenwoordigd. Sommigen wonen in een grote stad, anderen in het kleinste gehucht mogelijk. Qua studies kan het ook niet verder uit elkaar. Met die verschillen is het soms lastig, maar geven wel mooie gesprekken. En het maakt het ook nog mooier om te zien dat we nog steeds contact hebben.”

EOJD-herinneringen

“We hebben elkaar tijdens deze EOJD weer opgezocht. Niet iedereen ging, dus we waren met een wat kleiner clubje. Maar ook dan is het weer leuk om elkaar te zien, want dan komen toch de gesprekken los die we vroeger ook hadden. Door het jaar heen spreken we niet echt met z’n allen af, maar ook in groepjes eigenlijk. Met een paar jongens gaan we bijvoorbeeld weleens wat leuks doen. Mijn leukste herinnering met deze groep is toch de vorige keer op de EOJD, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten.“

Heb jij ook nog bijzondere herinneringen aan een EO-Jongerendag? Mail ons, want wij willen aaaaalles weten!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡