Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hilde (18) draagt TechWear: "Als mensen staren naar mijn legerkleding, zie ik dat als compliment"

20 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Toch best gek dat we als makke schapen achter veel modetrends aanlopen. We zijn bang om buiten de boot te vallen en dus kopen we allemaal dezelfde flared jeans of sneakers. We hebben allemaal unieke persoonlijkheden. Zou daar geen unieke kledingstijl bij moeten passen? Er zijn genoeg mensen voor wie kleding een weerspiegeling is van hun persoonlijkheid of zelfs een kunstvorm. Ze trekken zich niks aan van de foto’s in de laatste Vogue, maar dragen kleding waarin ze tot hun recht komen. Hilde leerde anderhalf jaar geleden TechWear kennen en loopt rond in niets lievers.

“Ik heb altijd al wel donkere kleding gedragen, maar ik voel me pas echt mezelf sinds ik anderhalf jaar geleden ben begonnen met het dragen van TechWear. Dat is een soort mooie legerkleding. Ik kwam via Instagram in een vriendengroep terecht die dit allemaal droegen. In het begin leende ik nog spullen van ze zoals holsters, tassen en kettingen. Langzaam begon ik zelf steeds meer spullen te kopen en werd het steeds meer eigen."

Vooroordelen

"Ik vind het leuk dat iedereen die TechWear draagt een hele eigen stijl heeft, dat heb ik inmiddels ook ontwikkelt. Op social media krijg ik veel leuke reacties, maar het christelijke dorp waar ik woon moet er nog aan wennen. Ik ben zelf ook christelijk, maar de kleding die ik draag, heeft niks te maken met religie. Er zijn bijvoorbeeld ook moslimmeisjes die aan TechWear doen. Hoe ik mee kleed zegt niks over wat ik geloof. Ook in de trein staren mensen soms zelfs naar me. Ik zie dat wel als een compliment. Dan hebben ze iets om naar te kijken.”

Dit is de kleding die jij in 2025 gaat dragen! (en waarom we dat nu al weten)

Lees ook over:

Dit is de kleding die jij in 2025 gaat dragen! (en waarom we dat nu al weten)

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡