Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Het maakt niet uit waarvan je vast, het gaat erom dat je meer tijd met God doorbrengt”

5 maart 2019 · Leestijd 3 min

De veertigdagentijd gaat weer beginnen! Heb jij al gekozen waarvan je wil vasten? Wij vroegen BEAM’ers wat aankomende 40 dagen hun plannen zijn. Vandaag vertelt Arend (18) hoe hij de komende periode wil gaan vasten.

Vasten van...

“De komende veertigdagentijd ga ik elke week van iets anders vasten. De eerste week doe ik geen beleg op mijn brood, in week twee vast ik van avondeten, in de derde week gebruik ik mijn telefoon niet, tenzij ik moet bellen, in week vier drink ik alleen water, in plaats van bijvoorbeeld frisdrank. Daarna gebruik ik een week geen social media, in week zes sla ik het broodbeleg weer over, en in week zeven weer het avondeten.

Ik wil van deze dingen vasten zodat ik meer tijd met God kan hebben. Boterhammen klaarmaken met beleg, kost bijvoorbeeld tijd. Als ik beleg oversla en mijn brood gelijk opeet, kan ik in de tijd die overblijft in de Bijbel lezen. 

Alleen de week waarin ik alleen water drink, gaat me misschien niet meer tijd opleveren. Dat gaat er voor mij juist om dat ik geen ongezonde dranken drink, omdat dat niet goed is voor je lichaam.”

Als het moeilijk wordt

“Als het moeilijk voor me wordt om weinig te eten, ga ik wel proberen om meer te eten. Dat wil ik wel geleidelijk doen, zodat ik niet in één keer weer heel veel eet. In de weken dat ik vast van mijn telefoon en social media heb ik een ander plan. Ik heb thuis nog oude telefoons liggen, waarmee je alleen kan bellen en sms’en. Die ga ik in die weken gebruiken, in plaats van mijn smartphone.”

Dichter bij God

“Ik hoop dat ik de komende veertigdagentijd dichter bij God kan komen, meer in de Bijbel kan lezen en Zijn voetstappen kan volgen. Ik hoop dat ik dat ook na de veertigdagentijd door kan zetten, en dat ik steeds meer op Jezus kan gaan lijken. Ik wil deze periode dan ook de preken van Jezus gaan bestuderen, in Mattheüs.

Ik heb wel eens eerder geprobeerd om te vasten. Ik at toen alleen ‘s avonds. Dat ging niet zo goed, ik hield dat ook maar twee dagen vol. Nu wil ik elke week iets anders doen, omdat ik dan meer afwisseling heb. Voor mij is dat prettig. Als ik veertig dagen steeds van hetzelfde zou vasten, denk ik dat ik dat niet vol zou houden. Dat afwisselende rooster zou ik ook aan anderen aanraden. Het maakt niet uit waarvan je vast, het gaat erom dat je meer tijd met God doorbrengt.”

Ga jij ook vasten, en kan je wel wat extra motivatie gebruiken? App ‘INSPIRATIE AAN’ naar 06 83673700, en wij sturen je elke dag een inspirerend appje! Lees er hier meer over.

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡