Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het maak-een-weloverwogen-keuze-ABC

4 januari 2017 · Leestijd 2 min

Twijfel slaat toe. Je weet niet wat je moet kiezen. Zeg je ja, zeg je nee? Soms is het ontzettend moeilijk om je gedachten op een rijtje te krijgen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. NOT ANYMORE. Hier het ‘maak-een-weloverwogen-keuze-ABC’

Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om deze 3 categorieën langs te gaan.

A - Anderen

Het is belangrijk om anderen in jouw keuzeproces te betrekken. En dan niet per se random mensen die overal zomaar hun mening over geven, maar mensen die jou goed kennen en die jij vertrouwt. God kan door jouw vrienden, familie, kerkleden en leraren heen werken, dus betrek hen in je keuzeproces.

B - Bijbel

Je kunt een Bijbelboek al 30 keer hebben gelezen en er nog steeds nieuwe inzichten door krijgen. Als je een belangrijke keuze moet maken, kijk dan wat de Bijbel er over te zeggen heeft. Heeft een Bijbelse personage eerder in een soortgelijke situatie gezeten? Wat deed hij of zij toen? Wat betekent dat voor jou? De Bijbel helpt om te checken wat er echt in je hart leeft en wat je interne motivaties zijn. 

C - Conscience (geweten)

Als je christen bent, leeft de heilige Geest in je. Dit heeft als gevolg dat je geweten en je gevoel belangrijk zijn en er toe doen in de keuzes die je maakt! In deze categorie past ook gebed. Als je een lastige keuze moet maken, bid dan of God je wil leiden. Hij kan je gezindheid veranderen en dus ook door je geweten heen werken. 

Als je alle 3 de categorieën met ‘ja’ kan beantwoorden, is de keuze vaak gemaakt. Succes!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡