Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Benjamin (21): ‘Het is mijn missie om jongeren in de wijk een veilige plek te bieden’

13 december 2022 · Leestijd 2 min

Heb jij altijd al iets voor een ander willen doen, maar weet je niet hoe? Misschien kan Benjamin (21) jou inspireren. Benjamin is sinds 2020 eigenaar van het clubhuis Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse. Hier maakt hij het mogelijk dat alle jongeren in de buurt gratis leuke dingen kunnen doen.

“Ik werd vroeger gepest en daardoor heb ik ervaren hoe het voelt om buitengesloten te worden: zó naar. Daarom werd het mijn missie om geen enkel kind dit te laten beleven. Ik zag in mijn buurt dat veel kinderen in armoede leefden en dat er thuis vaak geen geld was om leuke dingen te doen. Hier wilde ik verandering in brengen. Tijdens mijn eerste actie regelde ik dat er in de wijk een schaatsbaan kwam, waar alle kinderen gratis terecht konden. Hier kwamen tweehonderd jongeren op af. Ik zag dat jongeren de behoefte hadden om zich ergens thuis te voelen en even kind te zijn. Ik wilde daarom een clubhuis opzetten.

Het is mijn missie om jongeren in de wijk een veilige plek te bieden

Een paar jaar later is de buurt drie clubhuizen rijker! Samen met twee anderen organiseer ik activiteiten voor jongeren. Denk aan knutseldagen, buitenactiviteiten of het vieren van het sinterklaasfeest, waar alle kinderen een cadeautje krijgen. De impact die wij op hen hebben, is geweldig om te zien. Zo heb ik een achtjarig buurtmeisje zien opgroeien tot eersteklasser. Op school vertelde ze in haar eerste presentatie over het clubhuis. Dat raakte mij, dan weet ik weer waarom ik dit doe. Anderen helpen vind ik belangrijk, want iedereen doet ertoe, of je nu veel of weinig geld hebt. Niemand mag buitengesloten worden; voor iedereen moet er wat te doen zijn in de wijk.” 

Word BEAM-lid en koop je BEAM-wear!

Word BEAM-lid en koop je BEAM-wear!

Als lid van BEAM kan je op de EOJD onze BEAM WEAR kopen!

Ik wil BEAM-lid worden
Jayden (18) helpt zijn buren aan eten: 'Geen kind mag met honger gaan slapen'

Lees ook over:

Jayden (18) helpt zijn buren aan eten: 'Geen kind mag met honger gaan slapen'

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡