Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hannah: "God, U kunt beter andere mensen helpen"

6 maart 2019 · Leestijd 3 min

Hannah (15) werd gepest en begon zich steeds slechter te voelen. Hoe slechter ze zich voelde, hoe minder ze merkte van Gods liefde. “Ik voelde me in de steek gelaten, waardoor ik steeds depressiever werd.”

Je was boos op God, waarom?

“Ik gaf God de schuld van alles wat fout ging. Mijn klas sloot mij buiten, waardoor ik depressief werd. Ik begon dikker te worden en werd erg onzeker. Als ik vroeger problemen had, kon ik Gods aanwezigheid altijd voelen. Ik wist dat Hij er was. Nu was dat niet zo, ik voelde Hem niet. 

Schreeuwend bad ik tot God: “Ga maar andere mensen helpen! Laat mij met rust.” Tot mijn verbazing voelde ik Hem helemaal niet meer hierna. Ik voelde me alleen, waardoor ik nog depressiever werd.”

Ik zag Hem in alles om mij heen

“Zonder God voelde ik me niet beter worden. Ik begon af en toe weer wat in mijn Bijbel te lezen en ik besloot om mee te gaan op een werkweek in Letland. Hier ben ik de hele week bezig geweest met Hem. Ik zag het goede van God in alles om mij heen. Ik zag Hem in de mensen, ik zag Hem in de mooie natuur en ik zag Hem juist door alle pijn heen. 

Tijdens die reis heb ik mijn problemen en mijn boosheid tegenover God gedeeld met anderen. Op een avond voelde ik, sinds lange tijd, Gods aanwezigheid weer. Ik heb toen voor me laten bidden en vanaf dat moment wilde ik God weer in mijn leven betrekken.”

‘Hij zorgt voor mij’

“Ik begon Hem te missen en wilde mijn relatie met Hem weer opbouwen. Op een dag opende ik mijn Bijbel en ik weet niet meer welke tekst het was, maar de tekst opende mijn ogen. Ik ontdekte dit: Het heeft geen zin om boos te zijn. Laat het gaan en breng het bij Hem.

Mijn relatie met Hem is nog niet wat het ooit was, maar ik ben blij dat het wel elke dag beter wordt. Ik begin nu in te zien dat ik niet boos had hoeven zijn. Ook toen ik zei dat Hij me met rust moest laten, bleef Hij voor me zorgen.”

Ben jij ook boos op God (geweest)? Stuur ons een bericht met waarom jij boos bent. Instagram / Facebook (EOBEAM) of Whatsapp (06-83673700).

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡