Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hannah (16) vond de kerk saai: “Dit lied veranderde mijn geloofsleven totaal”

29 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Al zo lang ze zich kan herinneren moet Hannah elke zondag met haar ouders mee naar de kerk. Dat vond ze heel vervelend. Hannah: “Waarom moeten papa en mama nu geloven?” Totdat er iets gebeurt dat haar geloofsleven 180 graden draait.

In een interview met Petrus Magazine vertelt Hannah: “Zolang ik me herinner, is naar de kerk gaan een must bij ons thuis. Ik dacht weleens: waarom moeten papa en mama nu geloven? Daarnaast vond ik het vooral vervelend om iedere week weer naar de kerk te moeten. Dat veranderde een paar jaar geleden toen ik tijdens een avondgebed in de Stille Week enorm werd geraakt door een lied van Sela, ‘Als alles duister is’. Iets in me zei: ik weet het zeker, ik geloof!”

Luister hier het lied van Sela:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Vanaf dat moment koos ik er echt zelf voor om te geloven. In mijn kerk is het best leuk voor jongeren. Dat ik daar vrienden ontmoet, is een reden waarom ik het nóg fijner vind om te gaan. We zijn met een grote groep en eten ook vaak met elkaar. Onze club heet ‘Teatime with Jesus’ (Theetijd met Jezus). En zo voelt het ook: gezellig kletsen, maar ook met elkaar je geloof delen.”

Door bidden, Bijbellezen of worshipmuziek luisteren, kom ik weer tot rust

“Het geloof helpt me als ik het moeilijk heb. Dat ervoer ik toen ik een tijdje niet goed in mijn vel zat in de klas. Door bidden, Bijbellezen of worshipmuziek luisteren, kom ik weer tot rust. Ik weet dat ik op God kan terugvallen. Jezus is er altijd voor me, wat er ook gebeurt.”

Wil je het hele verhaal van Hannah lezen? Check hem dan hier!

Originele Tekst: Tineke van der Stok, Beeld: Niek Stam

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡