Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GROOT NIEUWS: 'DE BEAM-KERKDIENST KOMT TERUG!'

15 september 2022 · Leestijd 2 min

JAJAJAAAA FEEST! Want de BEAM-Kerkdienst is BACK! BEAM is het jongerenmerk van de EO. Iedere laatste zondag van de maand om 11:30 uur is de BEAM-kerkdienst te zien op NPO2 en YouTube met presentator Joram Kaat, de BEAM Worshipband en een spreker. Zondag 25 september is de eerste uitzending met spreker David de Vos.

Waarom?

BEAM is enthousiast over Jezus. We willen zijn voorbeeld volgen en met elkaar zijn liefde en positiviteit uitstralen naar iedereen om ons heen. Onze naam is geïnspireerd op een preek van Jezus waar hij zegt: 'Laat je licht schijnen, wees een lichtstraal (= BEAM).' Daar is de kerkdienst de perfecte plek voor! 

Terugkeer

"De afgelopen maanden kregen we nog regelmatig de vraag of de BEAM Kerkdienst terug zou keren op tv", zegt BEAM-hoofdredacteur Maarten. "Daar was de afgelopen periode geen plek voor in het schema, maar vanaf deze maand passen we er weer tussen." De BEAM Kerkdienst heeft ook een opfrisbeurt gekregen. Hoe het programma er precies uitziet, verklappen we niet, dat moet je zelf gaan bekijken. Natuurlijk zijn de favoriete onderdelen gebleven: de BEAM Worshipband, het verzoeklied en een inspirerende preek. En uiteraard Joram en zijn legendarische eindgrap.

Bonus

Anders dan tijdens de coronacrisis wordt de BEAM Kerkdienst maandelijks uitgezonden en niet elke week. Maarten: "De kerken zijn open, dus de BEAM Kerkdienst hoeft niks te vervangen. Maar één keer per maand zijn we er toch, als een soort bonus op zondag. Lekker om 11.30, dus wie wil kan gewoon eerst naar zijn eigen kerk."

De BEAM Kerkdienst is in elk geval tot en met december te zien. Hoe het daarna gaat, is nog niet bekend. "We hopen dat we er ook in 2023 zijn. Maar dat zien we wel. We gaan nu eerst elke laatste zondag van de maand een feestje bouwen!"

Wat we kunnen leren van de BEAM-kerkdiensten

Lees ook over:

Wat we kunnen leren van de BEAM-kerkdiensten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡