Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grietje: "Ik wil God aanbidden met mijn tattoos"

20 mei 2017 · Leestijd 4 min

Grietje ging met BEAM mee naar Israël. “Het was een fantastische tijd! Het allermooiste? Ik vond het heel bijzonder om in de graftuin te lopen. Tegen mensen die zeggen dat een trip naar Israël op hun lijstje staat, zeg ik: zet het helemaal bovenaan je lijst. Dit wil je echt zien!” Om deze bijzondere herinnering te bezegelen liet ze in Israël een tattoo zetten. Daar wilden wij meer over weten!

Jij hebt kort geleden een tattoo laten zetten. Vertel eens!

“Klopt! Voor ik naar Israël ging had ik niet bedacht om daar een tattoo te laten zetten. Een reisgenootje kwam met het idee en ik sloot me er direct bij aan. Ik wilde al langer een tattoo en vond het een mooi idee om dat in Israël te doen. We kwamen samen tot het plan om ‘kind van God’ in het Hebreeuws te laten tatoeëren. Maar mensen in het hostel legden uit dat dat in het Hebreeuws eigenlijk niet kan. Je bent altijd een zoon of een dochter. Dat vonden we eigenlijk wel mooi en dus werd het ‘Dochter van God’. Mijn reisgenootje koos er uiteindelijk voor om de tattoo toch in Nederland te laten zetten. Ik vond het niet fijn om alleen te gaan en gelukkig wilde Arachne mee. Het ging nog bijna mis, omdat ze ‘daughter of gold’ hadden verstaan. Maar gelukkig hebben we het goed gecheckt!”

Was het je eerste tattoo

Grietje_3

“Nee, in 2010 heb ik mijn eerste tatoeage laten zetten. Op mijn rug staat 1 Petrus 5:7 in het Engels. Dat is mijn belijdenistekst. Daar staat ook een vlindertje voor mijn beppe (oma, red.). Samen met mijn drie zussen heb ik een infinity-teken laten zetten en op mijn rechter pols staat een kruis als symbool van mijn geloof. De tattoo die ik Israël liet zetten is dus zeker niet mijn eerste en voorlopig ook echt mijn laatste. Men zegt wel eens dat tatoeages verslavend zijn: ‘als je er eentje hebt gezet wil je meer’. Ergens is dat misschien wel waar. Maar armen vol tatoeages vind ik persoonlijk niet zo mooi. Misschien neem ik ooit in Albanië nog wel een tattoo, want dat is een beetje mijn second home land.

Wat betekent deze nieuwe tattoo voor je?

IMG_0304

“Ik vind tatoeages sowieso een mooie uiterlijke verschijning. Mijn tatoeages zijn regelmatig een aanleiding voor een gesprek – dat vind ik mooi. Zo heb ik een aanknopingspunt om anderen over mijn geloof te vertellen. Dat is bij deze recente tattoo al helemaal zo. Mensen zien niet direct waar het voor staat omdat het natuurlijk in het Hebreeuws is. Dan heb ik de kans om het uit te leggen. Sommige mensen dragen een kruisje om te laten zien dat ze christen zijn. Ik wil dat laten zien met mijn tatoeages. Ik vind het mooi om het op mijn lichaam mee te dragen.”

Ik denk dat een tattoo in deze tijd niet verkeerd is

Ben je wel eens bang dat je spijt krijgt van een tattoo?

Grietje_2

“Nee, ik ben eigenlijk nooit bang om spijt te krijgen. Ik ben redelijk impulsief, maar ik laat pas een tatoeage zetten als ik er helemaal achter sta. Over mijn allereerste tatoeages heb ik sowieso heel lang nagedacht. Ik heb hem uitgeprint en aan de muur gehangen. Zo’n driekwart jaar later wilde ik de tattoo nog steeds en toen wist ik dat ik er geen spijt van zou krijgen.”

Tattoos worden wel eens als niet-christelijk gezien. Wat vind jij daarvan?

“Ik ken die Bijbeltekst uit Leviticus, inderdaad. Naar mijn beleving gaat het daar over inkervingen in je lichaam ter ere van de doden. Ik denk dat een tattoo in deze tijd niet verkeerd is, zeker niet als je God ermee wil eren. Jij draagt misschien make-up om je lichaam te versieren, ik doe dat met een tattoo. Met mijn tatoeages wil ik God aanbidden.”

Heb jij ook een bijzondere tatoeage en wil je daar meer over vertellen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl.

BEELD: ARACHNE MOLEMA

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡