Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gerwin: “Ik voelde Gods aanwezigheid in dat gesprek”

29 mei 2019 · Leestijd 2 min

Gerwin (18) bezocht zaterdag de EO-Jongerendag. Hij vertelt zijn geloofsverhaal: “Tijdens een vakantie kwam er een jongerenwerker op me af. Ze zei: Ik zie het aan je, het gaat niet goed!”

Terwijl hij voor Rotterdam Ahoy op de grond zit te eten, vertelt Gewin zijn verhaal. De laatste minuten van de pauze zijn ingegaan en het avondprogramma kan ieder moment beginnen. Snel gaan de laatste pizzapunten naar binnen.

“Ik heb via mijn ouders het geloof meegekregen. Eigenlijk ga ik mijn hele leven al naar de kerk. Dus het was altijd vanzelfsprekend om te geloven.

Uiteindelijk heb ik zelf ook de stap gezet om echt te geloven. Dit was op vakantie. Ik zat toen niet lekker in mijn vel, door dingen die er gebeurd waren. Een jongerenwerkster kwam op mij af: ‘Ik zie het aan je, het gaat niet goed’,zei ze. En ze had gelijk. We hebben een heel goed gesprek gehad daar. Wat voor mij heel bijzonder was, was dat ik Gods aanwezigheid in dat gesprek kon voelen. Dat was voor mij het moment dat ik honderd procent zeker wist dat God bestond.

God is voor mij alles, Hij is heel veel. Hij is heel groot – en ver weg, maar toch dichtbij. Ik zie God echt als een vriend die dus altijd bij mij is. Het is een veilige plek om naartoe te gaan.

Het is nu de tweede keer dat ik op de EO-Jongerendag ben. Ik ben hier niet speciaal voor een artiest of een spreker maar echt voor de hele dag. Alles bij elkaar maakt het voor mij een speciale dag. Tot nu toe vind ik het dan ook echt heel mooi.”

Wil jij dit jaar ook zo'n mooie ervaring op de EO-Jongerendag? Koop je tickets hier!

Beeld: Lizzy Baas

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡