Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gerlinde (16) zoekt christelijke vrienden: “In het dorp waar ik woon zijn niet zo veel christelijke jongeren.”

28 mei 2021 · Leestijd 3 min

Omdat Gerlinde (16) in een klein dorpje (Asperen, Gelderland) met weinig jongeren woont, zoekt ze andere christenen van haar leeftijd om goede gesprekken mee te hebben: “Ik heb het verlangen om mijn band met God te versterken, erover praten helpt mij daarbij”

“Ik ga naar school in Den Bosch, daar volg ik de opleiding pedagogisch medewerker. Je leert met kinderen te werken Ik vind het heel erg leuk om voor kinderen te zorgen en leuke dingen met ze te doen. Den Bosch is een eindje reizen vanaf Asperen, maar dat vind ik niet zo erg, ik kan wel genieten van een lange reis! Ik vind het altijd wel leuk om uitstapjes te maken en ergens te gaan eten of winkelen. Als we een goeie klik hebben, lijkt het me leuk om samen op avontuur te gaan! Het maakt mij niet zo veel uit wat we gaan doen, ik sta voor best veel dingen open. Als het maar gezellig is en we een persoonlijk gesprek kunnen hebben.”

De groep jongeren in mijn dorp wordt steeds kleiner

“In het dorp waar ik woon zijn niet zo veel christelijke jongeren. Er is wel een groepje jongeren, maar die zijn niet allemaal christelijk en hebben ook een andere leeftijd. Veel jongeren verhuizen naar andere plekken zodra ze wat ouder zijn of als ze gaan studeren. Daardoor wordt de groep jongeren steeds kleiner en is er steeds minder te doen. Vroeger vond ik het wel prima hier in Asperen, maar nu ik ouder word, wil ik zelf eigenlijk ook zo snel mogelijk weg.”

afbeelding

“In deze fase van mijn leven ben ik meer over het geloof aan het denken, daarom ik zit met best veel vragen. De drempel om echt voor God te gaan is daardoor nog best hoog voor mijn gevoel. Een van de vragen waar ik bijvoorbeeld mee zit, is hoe ik zeker weet dat ik in de hemel kom. Ik heb het verlangen om mijn band met God sterker maken en ik merk dat het voor mij helpt om erover te praten. Bij mijn niet-christelijke vrienden kan ik niet met dit soort vragen over God terecht. Ik hoop via Vrome Vrienden mensen van mijn leeftijd te leren kennen met wie ik een open gesprek over het geloof kan hebben. Je hoeft er zelf ook niet per se helemaal uit te zijn, we kunnen ook van elkaar leren!”

Qiang (16) deed net als Gerlinde een oproepje en leerde Vrome Vrienden over de hele wereld kennen: “Gebedspunten in de appgroep werden voor mijn neus beantwoord”. Lees hier verder!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡