Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gerben en Maaike werden verliefd in Frankrijk: ‘We hebben elkaar ontmoet in de snackbar’

3 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Liefde vinden in een snackbar. Het overkwam Gerben (23) en Maaike (20) niet in Nederland, maar op een christelijke camping in Frankrijk. Gerben: “Ik was bang dat het een vakantieliefde zou zijn, maar terug in Nederland bleven we elkaar gelukkig opzoeken.” Nu drie jaar later werken ze deze zomer op dezelfde camping, in dezelfde snackbar en zijn ze al bijna drie jaar samen.

Maaike begint enthousiast te vertellen over hun eerste ontmoeting op de camping. “Ik weet nog dat Gerben aan kwam lopen. Ik zat op de rand van het zwembad en dacht: 'een leuke jongen maar niet echt mijn type.'” Lachend zegt ze tegen Gerben: “Ik denk dat ik je in mijn hoofd gelijk in de friendzone had gezet.”

Zelfs campinggasten merkten dat we elkaar leuk vonden

Gerben antwoordt grinnikend: “Echt? Bij mij kwam die eerste indruk pas later, toen we echt samen gingen werken.” Gerben vertelt dat hij Maaike in zijn vrije tijd automatisch opzocht en dat het werken altijd een feestje was. “We frituurden erop los en voorzagen alle parkgasten van ons snackbar voedsel. Ik denk stiekem dat zelfs de campinggasten konden merken dat we elkaar leuk vonden.”

Blauwe Dag

“Omdat we tijdens het werk vaak meezongen met Suzan en Freek, wilden we heel graag meedoen met de georganiseerde karaokeavond,” vertelt Maaike verder. “Na het schoonmaken van de snackbar waren we net op tijd voor het laatste liedje. Midden op de bar zongen we uit volle borst Blauwe Dag.” Gerben: “Dat moment was voor mij heel doorslaggevend. We hadden nog niks naar elkaar uitgesproken maar pakten na het lied elkaars hand vast alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.”

Gerben en Maaike2
‘We zien wel waar het 🚢 strandt’

Na een aantal weken ging Maaike terug naar Nederland en werkte Gerben nog een week op de camping. Gerben: “Ik was best bang dat ze een vakantieliefde zou zijn.” Omdat Maaike hem een briefje gaf waarop stond: ‘we zien wel waar het schip strandt’, zakte de hoop in zijn schoenen. “Hij heeft dat briefje toen helemaal verkeerd geïnterpreteerd,” vertelt Maaike lachend. “Ik was juist benieuwd waar het met ons heen zou gaan.”

We kregen een relatie tijdens onze derde date

Terug in Nederland hielden Gerben en Maaike contact ondanks de lange afstand. Gerben: “Maaike woonde vlakbij Rotterdam en ik in Drenthe; het was met ov ruim drie uur reizen. Ik was daarom al snel hele weekenden bij haar, en zij bij mij. Zo kregen we ook al een relatie bij de derde date.” Lachend vertelt Gerben dat hij Maaike met een pizza in zijn hand verkering heeft gevraagd.

Gods timing

In hun eerste jaar maakten Gerben en Maaike samen veel mee. Gerben. “Mijn opa en oma overleden kort achter elkaar en ik werd dat jaar geopereerd aan mijn oor. Omdat het een moeilijke tijd was, ben ik heel dankbaar dat ik Maaike precies had ontmoet die zomer. Ik kan me niet voorstellen hoe ik het zonder haar had moeten doen en zie dat echt als iets van God.”

Maaike: “Nu hebben we bijna drie jaar een relatie en gaan we elke zomer terug naar dezelfde camping om hier te werken. We wonen inmiddels allebei op kamers in Zwolle en hoeven maar tien minuten te fietsen naar elkaar. Het is fijn dat we snel bij elkaar kunnen zijn als dat nodig is.”

Egberts ouders accepteren zijn vriendin niet: ‘Een zonde tegen ons en God’

Lees ook over:

Egberts ouders accepteren zijn vriendin niet: ‘Een zonde tegen ons en God’

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡