Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Estelle had scoliose: “Mijn fysio wist niet wat hij ermee aan moest”

6 mei 2018 · Leestijd 4 min

Scoliose: misschien heb je er al weleens van gehoord. Mensen met deze afwijking hebben een vergroeide rug die in een S- of C- vorm staat. Sanne (21) moet dagelijks oefeningen doen om een ingrijpende operatie te voorkomen, maar Estelle (15) werd hiervan wonderbaarlijk genezen. Ze vertelt wat dit voor haar betekent.

Scoliose ontdekt

“In de zomer van 2017 begon ik last van mijn rug te krijgen. De pijn was echt een zeurende pijn die steeds erger werd. Na een paar weken ging ik naar de dokter. Er werden foto’s gemaakt en daarop was te zien dat mijn onderste rugwervels aan elkaar begonnen te groeien: ik had scoliose.” De ruggengraat van mensen die scoliose hebben, loopt in een S- of C-vorm, waardoor je rug heel zwak is en nare klachten kunnen ontstaan. Dit kan worden behandeld met oefentherapie, of in het ergste geval door een operatie, waarbij een aantal rugwervels met pinnen worden vastgezet.

“Toen ik te horen kreeg dat ik scoliose had, schrok ik heel erg. Ik hoorde dat mijn droom om kapster te worden waarschijnlijk nooit werkelijkheid zou kunnen worden, omdat te lang staan heel slecht is voor iemand met scoliose. Daarnaast ben ik fanatiek bezig met sporten en de diagnose stond ook deze hobby flink in de weg. Dat vond ik toen al verschrikkelijk, maar ik besefte pas echt hoe ernstig de situatie was toen ik van mijn scoliose genas.”

Gebedsgenezing was toch alleen voor mensen met een erge ziekte, zoals kanker?

Emotioneel

“Dat ik genezen ben, is een groot wonder. Op een zondagmorgen was ik in de kerk en waren we aan het zingen. Ik had erg last van mijn rug, omdat we lange tijd stonden. Ik dacht: als ik naar Opwekking ga, bezoek ik de genezingsdienst. Op dat moment ging de voorganger specifiek voor de zieken bidden. Ik twijfelde heel erg of ik naar voren mocht gaan, want gebedsgenezing was toch alleen voor mensen met een erge ziekte, zoals kanker? Gelukkig overtuigde mijn moeder me ervan dat ook ik naar voren mocht gaan om voor me te laten bidden. Toen ik naar voren liep, werd ik erg emotioneel. Ik ontdekte dat ik er echt mee zat dat ik deze aandoening had.”

“Toen ik vooraan kwam, bad de voorganger of de scoliose weg mocht gaan. Na één keer bidden voelde ik de pijn in mijn rug nog steeds, dus bad hij weer voor me. Hierna was de pijn al minder en na een derde keer bidden was het bijna helemaal weg. Toen dacht ik: nu wil ik het helemaal weg hebben ook! Ik heb zelf mijn handen op mijn rug gelegd en heb heel hard gebeden. Ik kon het eigenlijk niet geloven, maar de pijn was weg.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na de genezing

“Die maandag daarna ging ik op school allerlei handelingen verrichten die ik eigenlijk niet mocht doen van de arts, om te testen of de pijn echt weg was. Alle remmen gingen los. Toen ik zonder klachten weer thuiskwam, vloog ik mijn moeder om de hals: God had me echt genezen!”

“Mijn fysiotherapeut, die niet in God gelooft, wist niet wat hij ermee aan moest. Maar na verschillende testen bleek dat mijn rug echt weer goed was. Ik heb God enorm bedankt voor dit wonder.”

Dankbaar

“Ik blijf voorzichtig met mijn rug omgaan. Als ik intensief aan het sporten ben, voel ik soms nog wel dat het een zwak punt blijft, maar ik vertrouw erop dat God mij heeft genezen. Ik ben hierdoor extra dankbaar geworden voor de dingen die ik kan. Ergens was ik bang dat God mij niet zou genezen, maar God heeft het toch gedaan en daar ben ik Hem heel dankbaar voor.”

Klik hier voor het verhaal van Sanne. Zij wordt iedere dag geconfronteerd met scoliose.

Tekst: Ruth Petri

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡