Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erwin (22) laat zich vaccineren tegen corona: “God heeft mensen aangestuurd om het vaccin te ontwikkelen”

23 juni 2021 · Leestijd 3 min

Wel of geen coronavaccin? Dit is een vraag die bij veel mensen – ook christenen - door hun hoofd spookt. Wij vragen christelijke jongeren waarom zij zich wel of niet laten vaccineren. Dit keer is dat Erwin (22): “Ik geloof dat God door mensen heen werkt.”

“De afspraak voor mijn eerste coronavaccinatie staat gepland. Dit heb ik niet van de ene op de andere dag besloten. Het was een lastige keuze en ik heb veel getwijfeld. Er gaan namelijk best wel enge verhalen rond over het vaccin. Iemand zei bijvoorbeeld tegen mij: ‘Wil je later dan geen kinderen meer?’. Hiermee bedoelde diegene dat in het vaccin iets zou zitten wat je onvruchtbaar maakt. Dit vond ik een overdreven reactie, maar het bracht mij wel aan het twijfelen.”

God werkt door mensen heen

“Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om wél gevaccineerd te worden. Bij deze keuze heeft mijn christelijk geloof een belangrijke rol gespeeld. Ik geloof namelijk dat God door mensen heen werkt. Dat wanneer je het bijvoorbeeld leuk hebt, God met je mee geniet. Of wanneer je ergens mee zit, hij mensen aanstuurt om je te helpen. Ik twijfel er daarom niet aan dat God ook tijdens deze coronacrisis door mensen heen werkt. Hij heeft de goede mensen op de juiste plek gezet om een coronavaccin te ontwikkelen.”

Zelf heb ik er ook over nagedacht om geen vaccin te nemen

“Ik heb over mijn keuze gesproken met mensen om mij heen. De meesten zijn het ermee eens en laten zich ook vaccineren. Een deel denkt hier anders over. Sommige christenen geloven bijvoorbeeld dat we geen vaccin nodig hebben, omdat zij erop vertrouwen dat God hen zal beschermen tegen het virus. Hier heb ik zelf ook over nagedacht en dit respecteer ik. Ik ga niemand overhalen om het wel te doen. Iedereen beleeft zijn eigen geloof. Toch gebruik ik voor mijzelf het volgende voorbeeld: Stel, je hangt boven een afgrond. Dan zal God niet zijn hand uitsteken om je te redden, maar hij zal wel iemand sturen met een helikopter. Dat geldt voor het coronavaccin ook: God stuurt mensen aan om een vaccin te ontwikkelen die ons beschermt tegen het coronavirus.”

Benieuwd naar feiten en fabels over het coronavaccin? Lees er hier alles over.

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡