Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elyanne (18) is gereformeerd opgevoed: “De BEAM Kerkdienst is een totaal nieuwe wereld voor mij”

16 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Elyanne kijkt sinds kort naar de BEAM Kerkdienst. Het heeft haar geloofsleven compleet veranderd. Nu blogt ze over de diensten om anderen te bemoedigen. Ze wil hen kennis laten maken met een andere manier van geloven dan dat ze in haar omgeving gewend is.

“Ik ben gereformeerd opgevoed met het idee dat geloven niet genoeg is om bij God te horen. Het is een heel proces, waarbij je een hele hoop dingen moet doen en laten om een kind van God te zijn. Je moet bijvoorbeeld veel bidden en elke zondag naar de kerk. Dat is lastig. Bijna niemand om mij heen weet van BEAM en de kerkdiensten die jullie maken.”

Hoe kwam je bij de BEAM Kerkdiensten terecht?

“Een tijdje geleden was ik op zoek naar online kerkdiensten. Ik kwam de BEAM Kerkdiensten tegen. Aan het begin spraken ze me niet zo aan, maar nu merk ik dat elke dienst iets zegt over mijn leven. Het is een wereld die voor me opengaat. Door de andere geloofsbeleving, luister ik nu veel opwekking en lees ik meer uit de Bijbel. Die ontdekking gun ik ook de mensen om me heen. Daarom ben ik op mijn Instagram begonnen met bloggen over de dienst. Het zou fijn zijn als lezers er iets uit kunnen halen voor hun eigen leven.”

Welke dienst sprak jou het meest aan?

De dienst van Lindz West gaf me veel herkenning. Hij vroeg in de dienst: ‘Ben je bereid om vandaag Jezus de controle te geven over je leven?’ Dat sloeg zo in; het voelde alsof hij letterlijk voor me stond en dat aan me vroeg. Daarna heb ik met veel mensen over deze dienst gepraat. Ook zij merkten dat de dienst indruk op mij had gemaakt. Het was zo duidelijk zichtbaar dat ze zelf ook op onderzoek uitgingen. Dat gaf voor mij bevestiging: God bestaat echt en Hij is er voor mij.”

Je bent dus een blog begonnen. Waar heb je het over in je blogs?

“Ik schrijf over dingen uit de dienst die mij aanspreken. Bij de kerkdienst over onvoorwaardelijk liefde besefte ik bijvoorbeeld ineens dat ik altijd onvoorwaardelijke liefde van mijn pleegouders had gehad, maar dat ik dat niet zag. Ik heb geschreven over de boodschap die de dienst meegaf. Over wat onvoorwaardelijke liefde is. Onderaan schrijf ik dan nog een boodschap die ik wil meegeven aan degenen die het lezen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Welke reacties krijg je daar allemaal op?

“Ik krijg veel reacties op mijn blogs. Er waren mensen die zeiden dat ze door de blogs ook naar de kerkdienst zijn gaan kijken. Daarnaast waren er mensen die nog nooit van BEAM hadden gehoord en nu lid zijn geworden. De blogs vallen dus heel erg in de smaak. Mensen om me heen merken dat ze ook op een andere manier kunnen geloven. We horen allemaal bij God en we hoeven er niets voor te doen.”

“De blogs bemoedigen niet alleen gelovige, maar ook ongelovige vrienden van mij. Er zijn mooie gesprekken uit voortgekomen en sommige vrienden verdiepten zich in het geloof. Dat vind ik heel mooi, want daarin zie ik Gods hand.”

Heb je de afgelopen BEAM Kerkdienst nog niet gezien? Bekijk hem hieronder:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡