Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De eerste Heavy Metal-kerk in Amerika: “Verslaafden, bikers, metalheads, criminelen, prostituees; iedereen is welkom.”

28 juni 2021 · Leestijd 2 min

In de 'First Heavy Metal Church of Christ' zijn alle mensen welkom, en vooral rockers. Ze worden verwelkomd met de muziekstijl waar ze normaal ook naar luisteren. Voorganger Brian Smith was de zanger van een heavy metalband en is nu voorganger van de kerk: “Verslaafden, bikers, metalheads, criminelen, iedereen is welkom.”

“God wilde dat ik een kerk begon voor mensen die normaal nooit een voet zouden neerzetten in een traditioneel kerkgebouw. Vroeger ging ik naar een kerk waar ik elke zondag te horen kreeg dat ik naar de hel ging als ik de verkeerde kleding aandeed of als ik naar andere muziek luisterde dan christelijke gezangen. Dus ik verliet die kerk en startte een bijbelstudiegroepje in de huiskamer van mijn drummer. Die groep groeide zo snel dat we naar de bar verhuisden waar we met onze band altijd speelden, recht tegenover een stripclub. Wat is een betere plek om mensen over God te vertellen?”

We proberen juist tegen de stroming in te gaan

“Als je naar onze kerk kijkt zijn we in geen enkele zin traditioneel. We verkopen shirts met schedels, messen en kruizen erop en we gebruiken humor om mensen aan het denken te zetten. Onze naam verwijst niet alleen naar de muziek, maar ook naar de wapenuitrusting van God (zwaar metaal, red.). We proberen tegen de stroming in te gaan, daardoor krijgen we ook negatieve reacties van sommige christenen. Als ze de naam horen veroordelen ze ons meteen al.”

Je gaat je ook niet wassen voordat je gaat douchen

“We doen er alles aan om een open community te zijn. Verslaafden, bikers, metalheads, criminelen, prostituees; iedereen is welkom. Daarom houden we de diensten in de avond, omdat sommigen misschien de avond ervoor nog hebben gefeest. Je trekt meer bijen aan met honing dan met azijn vind ik. Afgelopen zondag zijn vier mensen voor het eerst in hun leven bij Jezus gekomen. We hebben 300 mensen gedoopt in zeven maanden. Is dat niet geweldig? God rocks!"

BRON: Vice

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡