Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste christelijke filmstudio ter wereld geopend: “Kijkers hebben het licht van de wereld nodig”

10 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Nu een avondje Netflixen in coronatijd steeds normaler is geworden, kijken we in Nederland gemiddeld zo’n 230 minuten (!) aan films en series per dag. Toch zullen dat niet veel christelijke films of series zijn, want dat aanbod is relatief klein. Daar wil de nieuwe, christelijke filmstudio Called Higher Studios verandering in brengen. “Ik kan geen beter moment bedenken om het evangelie te verspreiden door nieuwe films.”

Midden in de coronacrisis start Called Higher Studios met het maken van christelijke familiefilms. De Amerikaanse studio wil een grote verandering brengen in het maken van christelijke films. Filmdirecteur Ash Greyson vertelt aan The Christian Post: “Ons doel is om de kijker een stem te geven en ze te laten meedenken in het maken van de films. We zijn geen productiebedrijf, maar een productiegemeenschap.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Zijn collega-directeur Jason Brown ziet de coronacrisis als ideaal moment om te starten met de nieuwe filmstudio. “Als je langer dan een paar minuten naar het nieuws kijkt, denk ik dat het gemakkelijk te zien is dat we behoefte hebben aan hoop en het licht van de wereld.”

Jason vertelt waarom ze Called Higher Studios zijn gestart

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In april lukte het om meer dan een miljoen euro op te halen bij meer dan 3700 investeerders. De eerste film die de nieuwe filmstudio gaat produceren heet ‘The Grace of Christ’, een historische film over de gebeurtenissen rondom Pasen. De productie start in 2021. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Gelukkig zijn er al veel christelijke films uitgebracht en wij helpen je graag kiezen. Klikken maar!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡