Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eenzaam? Vanaf vandaag kun je het melden

4 september 2019 · Leestijd 3 min

Veel mensen voelen zich wel eens alleen, wanneer ze ergens in hun eentje heen moeten bijvoorbeeld. Maar bij echte eenzaamheid wordt er toch vaak gedacht aan oude mensen, terwijl ook juist jongeren zich regelmatig eenzaam kunnen voelen. Nadï (25) is één van die jongeren en is hier klaar mee!

Nadï is chronisch ziek en voelt zich daardoor best vaak eenzaam. Ze besloot eerlijk te zijn op Twitter en werd overspoeld met reacties. Zij plaatste hier een tweet over en dit zorgde voor veel reacties. Veel andere jongeren gaven toe dat zij zich ook wel eens eenzaam voelden, en dat ze graag vrienden wilden hebben. De hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht zijn nu een feit en helpen jongeren met elkaar in contact te komen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meldpunt

De stichting Join us bestaat al een aantal jaar en heeft oog voor eenzame jongeren. Zij proberen eenzaamheid onder jongeren te voorkomen en de jongeren die eenzaam zijn te helpen, door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren. Ook zij zagen de tweets van Nadï en het effect wat deze hadden, en besloten er iets mee te doen.

Resultaat: Een meldpunt voor eenzaamheid onder jongeren. Dit is de website eenzamejongeren.com, en hier kunnen eenzame jongeren tussen de 12 en 30 zich melden. De stichting Join us roept ook jongeren op om dit echt te doen, zodat het probleem zichtbaarder wordt. Dat kan ervoor zorgen dat er ook in de politiek iets mee gedaan wordt.

Eenzaamheid in jouw omgeving

Ook jij kan je wel eens eenzaam voelen. Weet dan in ieder geval niet de enige bent die zich zo voelt, en dat er altijd meer mensen om je heen staan dan je zelf denkt. Ook Mehmet voelde zich eenzaam en vond het lastig om contact te leggen. En zelfs sommige celebs voelen zich wel eens eenzaam en ongelukkig. Meld het vanaf vandaag bij het meldpunt en zoek andere jongeren via de hashtags. Ook kan het opluchten om hierover open te zijn naar je omgeving, zodat jullie samen naar een oplossing kunnen zoeken.

De kans is groot dat er ook eenzame jongeren in jouw omgeving zijn. Het kan soms lastig zijn om hen te helpen, maar onthoud: vaak is het al heel fijn als je er alleen maar voor ze bent. Hier zijn nog meer tips om je te helpen!

Meer artikelen lezen over eenzaamheid en hoe verschillende mensen hiermee omgaan? In deze link zijn al onze artikelen over eenzaamheid te vinden! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡