Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een gebed tegen angst

30 oktober 2018 · Leestijd 4 min

Ben jij weleens bang? Bang in het donker, bang voor de toekomst of bang voor je toetsen? Misschien heb je last van angst- of paniekaanvallen. Het is heel moeilijk om je over deze angst heen te zetten en tot rust te komen. Op deze momenten mag je God altijd – ja echt altijd – om hulp vragen. Je mag het zelfs uitschreeuwen naar Hem! Als je niet uit je woorden komt, gebruik dan dit gebed. Print het uit en leg het op je nachtkastje of bewaar het in je bijbel en pak ‘m erbij als je bang bent.

Bid met mij:

Lieve Vader in de hemel,

Ik wil U bedanken voor alle zegeningen die ik van U krijg. Ik heb ze misschien niet altijd door, maar ik weet dat ze er zijn en dat U goed voor mij zorgt. Bedankt voor vandaag, voor de lieve mensen om mij heen en voor alle lichtpuntjes.

Ik wil graag even bij U op schoot kruipen, want ik ben bang. De angst overvalt mij. Ik durf niet te bewegen, omdat ik bang ben dat het fout gaat, dat ik alles verpest. U weet dat ik het moeilijk heb, U weet hoe het in mijn hoofd is. Wilt U mij helpen om hier bovenop te komen? Vader, vul mijn hoofd met rust en warmte en vul mijn hart met Uw liefde en genade. Geef mij kracht, wijsheid en energie om deze strijd aan te gaan. Zullen we samen vechten? Haal de angst weg Here, verlos mij van deze bangheid.

Ik geef U mijn angst, zorgen en pijn. Neem controle over mijn leven en leid mij over deze moeilijke weg. Houd mijn hand vast als ik over de obstakels ga. Help mij om op U te focussen, niet op de moeilijkheden.

Ik blijf U prijzen tijdens deze strijd, want ik weet dat U voor mij zorgt. U staat altijd naast me, ook al heb ik het niet altijd door. Dankuwel voor wie U bent en voor alles wat U mij geeft.

Ik bid dit alles in Jezus naam,

Amen

Denk je dat God jouw gebed niet (ver)hoort?

Ik heb pas geleerd dat je niet een briefje uit de hemel moet verwachten. God werkt op zoveel onzichtbare manieren, het is voor ons onbegrijpelijk. Je leert Gods stem ook door de Bijbel te verstaan. Dit zijn Zijn antwoorden op jouw gebed:

Deuteronomium 31:6: “Wees vastberaden en standvastig. Er is geen enkele reden om bang voor hen te zijn, want het is de HEER, uw God, die met u meegaat. Hij zal niet van uw zijde wijken en u niet verlaten.”

Jozua 1:9: “Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.”

Psalm 91 (eigenlijk helemaal, maar in het bijzonder) vers 11 en 14-16: “Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. (…) Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen, je overvloed geven van dagen. Ik zal je redding zijn.”

Spreuken 30:5: “Elk woord van God is getoetst, hij is een schild voor wie bij hem hun toevlucht zoeken.”

Jesaja 41:10: “Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.”

Zacharia 2:5: “Ik zal zelf rondom de stad een muur van vuur zijn – spreekt de HEER – en haar met mijn luister vullen.”

2 Thessalonicenzen 3:3: “Maar de Heer is trouw, hij zal u kracht geven en u tegen het kwaad beschermen.”

1 Petrus 5:7: “U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart.”

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡