Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de EO-Jongerendag hoogtepunten van de BEAM-redactie!

6 juni 2024 · Leestijd 7 min

Als er íets is waar wij niet mee kunnen stoppen, is het wel praten over AL ONZE hoogtepunten van de EO-Jongerendag afgelopen weekend. Daarom maken we er maar een artikel over. En nadat elke redacteur de standaard ‘ik kan echt niet kiezen…’ zin voorbij was, kwamen echt de persoonlijke momenten naar boven. Van de zweetsnor van Gerben tot de mislukte roze BEAM-truien-omroep van Femke: je leest hieronder AL ONZE hoogtepunten.

Daniëlle: ‘Jurjen wilde niet dood, maar zag geen andere oplossing'

TW: dit tekstje gaat over zelfdoding ⚠️

Daniëlle: “Wauw, wat was het moment met Jurjen mooi. Een tijdje voor de EO-Jongerendag, hij had net gehoord dat hij mocht spreken, interviewde ik hem en vertelde hij dat hij het heel moeilijk vindt een verhaal uit zijn hoofd te leren vanwege zijn herseninfarct. Hierdoor zat ik vol spanning en verwondering te kijken op het moment dat hij het podium op liep om te spreken. Het hele publiek viel stil. Wauw, wat een respect voor zijn verhaal! Het werd heel rustig in de zaal waardoor iedereen elk woord volledig tot zich nam. Na elke zin die hij sprak, werd er voor hem geklapt. Het was een herkenbaar verhaal voor jongeren: soms kan je leven zo op z’n kop worden gezet, dat je het gevoel krijgt dat je op wilt geven. Hij had zelfmoordpogingen uitgedacht. Niet perse omdat hij dood wilde, hij wilde zijn oude leven gewoon heel graag terug. Holy sh*t. Dat pakte me echt. Net zoals het moment daarvoor dat Joram de bezoekers vroeg hun zaklamp aan te doen als iemand afgelopen tijd slecht nieuws had gehad. Heel Ahoy werd verlicht door de zaklampen. Toen kwamen de traantjes wel hoor. Ik hoop dat deze dag een verschil heeft gemaakt voor veel  jongeren en hen hoop heeft gegeven.”

EOJongerendag_2024_SetVexy_SVD_5278

Femke: ‘Niemand kon mij zien vanwege een commercial’

Femke: “Mijn absolute hoogtepunt was toch wel echt ‘drummer Levi boy’ zoals wij hem op de redactie noemen. Vanaf het moment dat ik hem gescout had op Instagram, tot het ‘goed nieuws’ idee dat we om hem heen bedachtten en natuurlijk hem verrassen met zijn grootste droom. Toen hij op het podium groots onthaald werd omdat iedereen ‘LEVI’ riep en hij vervolgens de sterren van de hemel drumde, voelde ik me zo trots op hem: de cirkel werd zo mooi rond voor mijn neus.

O, en laten we mijn BEAM-trui oproep niet vergeten. Ik ben al maanden bezig met het maken van een petitie om de roze BEAM-trui terug te krijgen in het assortiment. Ik hoor namelijk vaak van van BEAM-volgers dat ze dit heel graag zouden willen. In de livestream probeerde ik zoveel mogelijk mensen de petitie te laten ondertekenen zodat we dit voor elkaar kunnen krijgen. Achteraf bleek dat mijn oproep met QR-code wel in de livestream zat, maar niet op het grote scherm in Rotterdam Ahoy vanwege een commercial! Niemand kon mij met m'n QR-code zien. Gelukkig stonden er daarna alsnog veel tieners klaar om te scannen, dat was erg leuk!"

EOJongerendag_2024_SetVexy_SVC_0401

Gerben: ‘Bij de snorren quiz was mijn snor een zweetsnor’

Gerben: “De band Gable Price and Friends is echt by far mijn favoriet. Toen ze op het podium vroegen: ‘Wie heeft er geen enkel idee wie wij zijn?’ en je iedereens hand omhoog zag gaan, moest ik erg lachen. Qua hoogtepunt moeten we ook onze snorrenquiz niet vergeten. Ze zaten tegenover me op de bank en ik liet plaatjes van snorren zien waarna zij moesten raden welke persoon bij welke snor hoorde. Ze namen mijn snor niet serieus en noemden het een zweetsnor… Tja, ik weet waar ik sta, denk ik dan.

Ook kwam Chef Eric langs en ging de manager van Aodhán King zijn pizza raten. Hij vond het natuurlijk een 10/10. Daarnaast heb ik veel BeReals met bezoekers gemaakt, dat is echt mijn hobby. Ik presenteerde samen met Daniëlle het voor- en pauzeprogramma. Dit was langer dan vorig jaar, dus op een gegeven moment zag je denk ik echt dat ik gestorven was… Maar het was GE WEL DIG.”

IMG_1362 kopie 2

Jelte: ‘Pjotr gaf ons als team een knuffel’

Jelte: “Als BEAM-team kijk je maanden uit naar dit ene moment. Je hebt zoveel content bedacht: wanneer moet er op het podium gefilmd worden, wanneer moet er iets gebeuren in de livestream… Je wilt met zoveel mogelijk jongeren spreken. En ondertussen wil je ook bij elkaar checken of het goed gaat met iedereen: “Vergeten we niet te eten met zijn allen?!” En om niet te vergeten: het is ook nog een dag voor God waar je bewust van wilt zijn en een momentje voor wilt nemen. Oftewel: je houdt met een klein team 800 ballen tegelijk in de lucht. En hallo, kijk even: dit hebben we toch maar weer geflikt! EN WAT EEN DAG. Ik ben zo trots op ons! Met als grote kers op de taart natuurlijk het optreden van het BEAM-team op het podium waar we gelijkenissen uit de Bijbel uitbeeldden. Na het optreden stond Pjotr achter te wachten tot hij zelf op mocht, toen gaf hij ons allemaal een knuffel als team. Dat vond ik heel mooi.”

Celine: ‘Ik was zo’n gillende fangirl’

Céline: “Stiekem schaam ik mij een beetje om het te zeggen, maar wat was ik een Lecrae-fangirl zeg. Ik was heel druk foto’s aan het uploaden, dus ik kon maar twee nummers van Lecrae live meemaken, maar dit waren echt DE TWEE BESTE NUMMERS VAN MIJN LEVEN. Ik kende zijn muziek helemaal uit mijn hoofd omdat ik het heerlijk draai op mijn kamer, en dan besef je ineens dat je diegene in real life ziet! Met allemaal vuur en gillende mensen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven toen ik zo dichtbij mocht komen. Ik liet geen seconde mijn telefoon los om alles te filmen. ZO EXCITING.”

IMG_8781-3

Wilke: ‘Ik heb heel hard moeten huilen’

Wilke: “30.000 handen in de lucht en 15.000 stemmen die keihard 'VOOR EEUWIG IS UW HEERSCHAPPIJ!!' zingen. Ik was tijdens de EO-Jongerendag druk achter de schermen, maar wist: 'Als Jezus Overwinnaar wordt gespeeld, ga ik de zaal in.' En toen was het zover. Ik ben expres met mijn rug naar het podium en met mijn gezicht naar het publiek gaan staan, zodat ik de bezoekers heel hard mee kon zien en horen zingen. Eerst wilde ik gewoon filmen, maar na vijf seconden wilde ik niets liever dan zelf ook mijn handen in de lucht doen en keihard meezingen. Het was zo bijzonder dat ik daar heel hard heb staan huilen. Bedankt aan de meiden die tegenover me stonden en vroegen of het goed met me ging. Het ging dus meer dan goed, want het waren tranen van geluk en dit was mijn favoriete moment van de dag!”

IMG_2999

Merveille: ‘Het was meteen een statement’

Merveille: “BAM, het was meteen een statement toen Amy Maria de crowd in kwam lopen vanuit rook en lichten met de Bijbel omhoog. HOPPA. Er waren borden, een brassband achter haar aan met allemaal ‘Goed Nieuws’ shirts en de hele dynamiek was prachtig. Ze kwam letterlijk aan lopen met het goede nieuws. Krachtiger kan een performance niet. Toen had ik echt kippenvel. Ik stond op dat moment zelf in de zaal en vanaf het moment dat die deuren open gingen, dacht ik: ‘Wauw we zijn echt begonnen… EN HOE!’. Dat moment raakte mij het meest van de hele dag. Wat een toppertjes. Wat een begin.”

EOJongerendag_2024_SetVexy_SVC_3451
Amy Maria opende de EO-Jongerendag 2024: ‘Ik ben nog steeds bezig met reageren op alles’

Lees ook over:

Amy Maria opende de EO-Jongerendag 2024: ‘Ik ben nog steeds bezig met reageren op alles’

Geschreven door

Sarah Neerhof

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡