Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is waarom het BEAM Magazine (helaas) in plastic wordt verpakt

4 februari 2020 Leestijd 2 min

Als je BEAM-lid bent, belandt het nieuwste BEAM Magazine deze week in jouw brievenbus! Een nummer dat volledig in het teken staat van het klimaat: WE <3 EARTH. Maar waarom zit dit duurzame magazine dan verpakt in plastic? Dit is de reden.

Sommige BEAM Magazines vallen in hun eentje op de deurmat, andere samen met EO Visie. Wat ze gemeen hebben? Hun plastic verpakking. Maar na het maken van een magazine over het klimaat, kom je daar natuurlijk niet mee weg. Waarom wordt ons mooie magazine in plastic verpakt? Wij zochten het uit!

Plastic verpakking

Misschien het enige voordeel aan de plastic verpakking, is de beschermende factor. Of het nou hagelt, stormt of giet: jouw BEAM Magazine blijft droog en heel. Toch zouden wij het magazine liever zonder milieuvervuilende verpakking versturen. We deden navraag en ontdekten dat het gebruik van plastic te maken heeft met de manier van sorteren. Als BEAM Magazine van de drukker aankomt bij het postbedrijf, wordt het gesorteerd op postcodegebied. Aangezien BEAM Magazine in sommige gebieden maar naar een paar adressen verstuurd moet worden, bundelt het postbedrijf ze niet in grote hoeveelheden, maar worden ze los in plastic verpakt. Pas wanneer BEAM Magazine naar meerdere adressen verstuurd moet worden, hoeft het postbedrijf er geen plastic meer omheen te doen.

De oplossing?

Gelukkig kunnen we dit probleem met elkaar oplossen! Hoe meer BEAM-leden, hoe sneller we van het plastic af zijn. Spoor dus al jouw vrienden, familie, klasgenoten, collega鈥檚, kerkgenoten, buren, teamgenoten en vage kennissen aan om BEAM-lid te worden. Hiermee krijg je niet alleen het magazine vier keer per jaar gratis op de mat, maar heb je ook toegang tot onze supersonische BEAM wear! Klik hierrrrr.

Bovendien zijn we in gesprek met de betrokken partijen om te kijken of er andere mogelijkheden zijn.

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕