Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is het vrouwelijke schoonheidsideaal door de jaren heen

16 augustus 2018 · Leestijd 3 min

Nee, wat we nu mooi vinden, vonden we niet altijd mooi. BuzzFeed heeft een video gemaakt met de schoonheidsidealen door de eeuwen heen. Alle soorten vrouwen komen voorbij, dus: iedereen is mooi. Maar dat wisten we natuurlijk al :)

Egypte (1292 - 1069 voor Christus)

afbeelding

De vrouwen in het oude Egypte moesten er slank uitzien. Ze had smalle schouders, een hoge taille en een symmetrisch gezicht.

Oude Griekenland (500 - 300 voor Christus)

afbeelding

In de tijd van het oude Griekenland, werden vrouwen het liefst gezien met een mollig, vol lichaam en een lichte huid. De vrouw werd beschouwd als een misvormde versie van de man.

Han-dynastie (206 voor Christus - 220 na Christus)

afbeelding

In deze tijd werden vrouwen het liefst gezien met een slanke taille en een bleke huid. Ook waren grote ogen en kleine voeten onderdeel van de norm.

Renaissance (1400 - 1700)

afbeelding

Tijdens de Italiaanse Renaissance stond een ruime boezem voorop. Ook bezat de vrouw een ronde buik, volle heupen en een lichte huid.

Engeland (1837 - 1901)

afbeelding

Hier werd de voorkeur gelegd op een mollig, ietwat vol figuur met een aangelijnde taille. De vrouwen uit deze tijd droegen vaak een korset om de ideale vorm van het lichaam te bereiken.

Jarig twintig (1920 - 1929)

afbeelding

Het liefst had de vrouw een plat bovenlijf, een kleinere taille en een kort kapsel. Het vrouwenlichaam werd vergeleken met een jongensachtig figuur.

Hollywood (1930 - 1950)

afbeelding

Het gouden tijdperk van Hollywood. Aan het ideaalbeeld van de vrouw werd voldaan wanneer haar lichaam curven bezat en haar figuur de vormen had van een zandloper. Verder had de vrouw grote borsten en een slanke taille.

Jaren '60 (1960 - 1969)

afbeelding

Tijdens de jaren ’60 zag de vrouw er slank (tot dun) uit. Ze had slanke benen en haar lichaamsbouw werd omschreven als adolescent.

Supermodel (1980)

afbeelding

Tijdens het tijdperk van de supermodel moet je denken aan een atletisch lichaam. Ze was slank, maar met curven. En ze was lang.

Jaren '90 (1990)

afbeelding

Aan het begin van de jaren ’90 was harddrugs heroïne immens populair. Dit is helaas te zien aan het schoonheidsideaal van de vrouw. Ze zag er extreem dun uit en had een doorschijnende huid.

Nu (2000 - heden)

afbeelding

En ten slot komen we bij onze tijd terecht: de postmoderne schoonheid. Ze heeft een platte buik en is ‘gezond’ mager. Ze heeft grote borsten en dikke billen. Om dit te bereiken, willen sommige vrouwen nog wel eens plastische chirurgie ondergaan.

NERGENS VOOR NODIG. JE BENT MOOI ZOALS JE GESCHAPEN BENT. DOEI.

Bron: BuzzFeed

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡