Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Dit boek zou ik zo nog drie keer lezen!"

15 november 2018 · Leestijd 3 min

Niets zo goed als een mooi boek, een bingewatch-waardige serie of een album waarbij je compleet kan wegdromen. Die zeldzame momenten dat de BEAM-redactie niet aan het werk is – haha grapje –, zitten wij ook klaar voor onze favorieten. Deze week: een goede portie diepgaand leesvoer.

The Shack - W. Paul Young

In Nederland kennen we ‘The Shack’ beter als ‘De Uitnodiging’. Wat een waanzinnig verhaal! Ik heb eerst het boek gelezen – geschreven door W. Paul Young - en daarna de film gezien. En wow, wat veranderde dat mijn kijk op God! Ik realiseerde me hoe erg mijn beeld van Hem was aangeleerd door de kerk. Hierdoor was ‘The Shack’ ook wel confronterend: want hoe zag ik God, Jezus en de Heilige Geest nou eigenlijk écht? Maar het was de confrontatie dubbel en dwars waard. Want hoe deze Drie-eenheid in het boek wordt geschetst, is mooier dan ik wat ik me tot die tijd had gerealiseerd. Dat gun ik iedereen. Ik zou ‘m zo nog een paar keer lezen!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Friend of Sinners - Rich Wilkerson Jr.

Ook al zo’n fantastisch boek! Rich Wilkerson Jr. schrijft over hoe Jezus met iedereen omging. Ook met de mensen die wij als christenen afschrijven als fout, zondaren of slecht. Jezus doet dat oordelen niet en hangt juist met deze mensen! Ik vond dit boek vet inspirerend, omdat ik zelf oordelend kan zijn over bepaald gedrag en me veroordeeld kan voelen, maar nu via Rich Wilkerson Jr. mag leren over Jezus’ aanpak.

Scary close - Donald Miller

Dit boek kreeg ik van een oud-BEAM-collega en het is het allermooiste boek wat ik ooit heb gelezen! Het gaat over hoe wij als mensen zoeken naar erkenning. Hoe we gezien willen worden en met de buitenkant bezig zijn. We wijzen elkaar zo vaak af op wat we doen: dat is gewoon niet oké. De schrijver laat zien dat het juist gaat om de kernwaarden in je hart, omdat God daar ook naar kijkt. Hij neemt je als lezer mee in zijn zoektocht naar wie hij is in God en hoe hij zichzelf kan waarderen zoals hij gemaakt is. Ik zou dit boek zo nog 3 keer lezen, een echte aanrader dus!

Jachtseizoen - StukTV

Even wat luchtigs na al die diepgravende boeken. Jachtseizoen: gewoon supervet!

Welk boek moet ik volgens jou ook gelezen hebben? Laat het weten via de app (06 83 67 37 00)! 

Geschreven door

Joram

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡