Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze vooroordelen over mannen en vrouwen zijn wel en niet waar!

3 juli 2018 · Leestijd 3 min

Meisjes houden van barbies, jongetjes van auto’s. De alom bekende stereotypen die af en toe bést een beetje stom zijn. Verschillende vooroordelen over de twee geslachten zijn onderzocht, en lang niet alles is op waarheid gebaseerd, maar vooruit: sommige dingen dus ook wél (hoewel dit natuurlijk niet voor iedereen geldt!).

1. Vrouwen praten meer

Zit je broer of vriend net lekker voetbal te kijken, ga jij uitgebreid vertellen wat de dag je heeft gebracht. Is het terecht dat hij dan zegt dat je áltijd zoveel praat? Helaas meiden, dit vooroordeel klopt toch echt wel een beetje. Uit onderzoek blijkt dat mannen gemiddeld 2000 woorden op een dag zeggen, voor een vrouw zijn dit er 7000!

2. Mannen kunnen slecht luisteren

​​​​Als je een vriend hebt dan herken je dit ongetwijfeld (maar ook vaders, vrienden en broers kunnen er wat van). Je hebt net een heel verhaal verteld, om vervolgens “sorry wat zei je?” te horen. Maar uit onderzoek van Discovery Channel blijkt dat mannen hier niet zoveel aan kunnen doen. Het komt namelijk door de vrouwelijke stem! Het mannelijke brein kan dit moeilijk verwerken omdat het zoveel verschillende frequenties heeft. Maar één troost: andersom is dat precies hetzelfde.

3. Vrouwen kunnen alles tegelijk

Nou ja, alles, alles. Maar waarschijnlijk kun je als vrouw best een appje sturen terwijl je met iemand in real life praat. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen inderdaad vaak beide hersenhelften tegelijk gebruiken. Mannen gebruiken vaak maar één helft.

4. Mannen kunnen beter parkeren

Yes guys, jullie winnen deze ronde. Ook dit geldt natuurlijk niet voor alle mannen en vrouwen, maar in dit geval hebben mannen nou eenmaal meer aanleg. Dit soort situaties kunnen mannen beter inschatten omdat het mannelijk oog en brein goed met elkaar kunnen samenwerken.

5. Vrouwen zijn gevoeliger

Uit onderzoek van University College London blijkt inderdaad dat dit zo is. Zij lieten zestien mannen en vrouwen naar beelden krijgen van mensen die een schok toegediend kregen. Bij vrouwen werd het emotionele deel in het brein zo actief, dat het haast leek alsof ze de schok zélf kregen.

Lees ook de column van Bas ‘Ik ben de man die een vrouw is’

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡