Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DENKSTOF #26: Houdt Jezus van een drankje? 🍷

25 januari 2023 · Leestijd 2 min

Het allereerste 'openbare' wonder van Jezus was een bijzondere; water veranderen in wijn. Dit stond blijkbaar bovenaan Zijn lijstje. Waarom?! En wat staat er nog meer over alcohol in de Bijbel? Check dit, én meer in Denkstof #26!

Aflevering nummer zes van dit seizoen gaat over.... alcohol! Een bijzonder onderwerp, want alcohol had in de tijd van de Bijbel een hele andere rol dan nu. Daar waar er nu helder water uit onze kranen stroomt, dronken de mensen van toen al een biertje bij het ontbijt. Presentator Joram gaat met docent Corjan Matsinger de uitdaging aan om antwoord te krijgen op al jullie vragen. Is het oké om een keer dronken te zijn? En vanaf hoeveel drankjes ben je 'verkeerd' bezig? KIJKEN DUS!!!

Meer over Denkstof

Misschien heb je onze Denkstof video's al weleens voorbij zien komen op YouTube of NPO Start. In samenwerking de PKN maakt BEAM een nieuwe serie Denkstof-video’s. Elke aflevering behandelt een kwestie die te maken heeft met God, geloof en jouw leven.

Vanuit de Denkstof-studio stelt Joram al jouw vragen aan onze ‘huis-theoloog’ Reinier Sonneveld. Dit seizoen komen er ook een heel aantal andere experts voorbij. Uiteraard komen jullie zelf ook aan het woord en bezoeken altijd 2 of 3 jongeren de studio om te reageren op een lastige stelling.

Denkstof is bedoeld om je te helpen een eigen mening te vormen, je gedachten te prikkelen en te ontdekken hoe je als christen kunt omgaan met lastige vragen.

Verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen

Ook leuk: bij de serie verschijnt verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen, gemaakt door de PKN.

Check hier het materiaal.

We zijn razend benieuwd wat jij van Denkstof vindt! Heb je er wat aan? Laat het ons weten in de comments op onze socials of stuur een appje naar 0615878111.

Noah (22) drinkt nooit alcohol: ‘De ober zucht als ik water bestel’

Lees ook over:

Noah (22) drinkt nooit alcohol: ‘De ober zucht als ik water bestel’

Geschreven door

Joram Kaat

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡