Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“De rozen waren in de vorm van een hartje in het steigerhout gestoken”

26 juni 2016 · Leestijd 5 min

Via een gespotpagina op Facebook plaatste Rianne, anoniem, een berichtje om in contact te komen met Dirk-jan. Hij wist alleen allang dat het Rianne was. Dit was in 2013, nu zijn ze verloofd en gaan ze aankomende maand trouwen.

Wie zijn jullie?

Rianne: “Ik ben dus Rianne en ik ben 20 jaar. Ik studeer docent muziek aan het conservatorium.”
Dirk-jan: “Ik ben Dirk-jan en ik ben ook 20 jaar. Ik studeer ook docent muziek en zit bij Rianne in de klas!” Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Dirk-jan: “Ik kende Rianne eigenlijk alleen van gezicht omdat we bij elkaar op dezelfde middelbare school zaten en in hetzelfde koor zongen. We zaten allebei in een andere christelijke vriendengroep. Iemand uit mijn groep organiseerde op oudejaarsavond 2012 een feestje en nodigde toen ook de vriendengroep van Rianne uit. Daar ben ik met haar aan de praat geraakt.”
Rianne: “Die avond was heel erg gezellig, maar niets meer. Na die avond begon hij me wel op te vallen op school. Toen ik hem een keer voorbij zag lopen, zei ik tegen mijn vriendin dat ik vond dat Dirk-jan een leuke broek aan had. Mijn vrienden vonden dat een teken dat ik hem leuk vond en bleven me sinds die opmerking met Dirk-jan confronteren. Omdat zij steeds bleven zeggen dat ik hem leuk vond, begon ik hem ook écht leuk te vinden.”
Hoe is het van een eerste date gekomen?
Rianne: “Wij hadden op de middelbare school een ‘gespot Facebookpagina’. Hierop kun je een berichtje plaatsen als je een leuk iemand gezien hebt op school en graag met diegene in contact wil komen. Ik heb daar toen anoniem een omschrijving van Dirk-jan opgezet.”
Dirk-jan: “Ik wist direct dat het Rianne was. Een vriendin van Rianne is ook de vriendin van mijn zus. Op een feestje van die vriendin begon een andere vriend over mij, niet wetend dat mijn zus er ook was. toen kreeg mijn zus te horen dat Rianne mij leuk vond en ik hoorde het toen weer van mijn zus.”
Rianne: “Via via kwam ik te weten dat Dirk-Jan het ook wel zag zitten. Toen heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en op Facebook (heel dapper) gevraagd of hij mee wilde naar Festival 316, dat wilde hij wel."
Wanneer kregen jullie een relatie?
Rianne: “Dat is eigenlijk vanzelf gegaan. Na onze tweede date ging Dirk-jan een week op kamp met school. Toen hij weer op school was, was het een beetje wennen. We wisten allebei niet zo goed wat we precies waren. Dirk-jan kwam op een gegeven moment naar me toe en zei ‘Mijn vrienden vroegen of we wat hebben, hebben we wat?’, ik zei toen ‘Ja, ik geloof het wel’, en dat was het. Niet erg romantisch, haha.”
Dirk-jan: “Ja, dat was niet een van mijn beste momenten…” Jullie gaan trouwen, was het huwelijksaanzoek wel romantisch?
Rianne: “Ja!”
Dirk-jan: “We hadden afgesproken dat ik een weekend bij Rianne zou logeren, en dat is best een stukje met de bus. Net voordat ik wegging belde ik om te zeggen dat ik de bus had gemist, maar dat was helemaal niet zo. Ik was gewoon in de goede bus gestapt maar had daarna een bos rozen gekocht en deze in de steigerplanken bij een vijver vlakbij haar huis gestoken, in de vorm van een hartje. Daarna ben ik naar Rianne gelopen.”
Rianne: “Stiekem was ik een beetje chagrijnig toen hij belde dat hij de bus gemist had. Daarom was ik ook nogal verbaasd toen hij ineens, toch redelijk op tijd, voor mijn deur stond. Ik zag meteen dat hij zich netjes had aangekleed, er ging eigenlijk direct een belletje rinkelen.”
Dirk-jan: “Ik heb haar toen meegenomen naar de steiger en haar daar ten huwelijk gevraagd.” Wat betekent het geloof in jullie relatie?
Dirk-jan: “God heeft alles gemaakt en bedacht, ook ons, en hij heeft ons voor elkaar bedacht. We willen het verbond van het huwelijk sluiten zoals God het bedoeld heeft, omdat God in de Bijbel zegt: 'Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden'. Ik denk dat wat God heeft verbonden niet gescheiden hoeft te worden, omdat God een genezende en vergevende God is. Je samen richten op God is de beste basis voor je relatie.
Rianne: "Het is een hele grote en belangrijke beslissing die je neemt wanneer je trouwt maar we durven dit aan te gaan met het volste vertrouwen op God. We geloven dat hij ons voor elkaar heeft bedacht en dat Hij altijd bij ons is wat er ook gaat komen. We hebben zin in de toekomst!’’ Wanneer gaan jullie trouwen?
Rianne: “19 juli 2016.”
Dirk-jan: “Het wordt een mooie dag met alles erop en eraan!”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡