Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De moeder van Dianne (20) en Germaine (23) kwam uit de kast

9 mei 2018 · Leestijd 2 min

Drie jaar geleden kwam de moeder van Dianne (20) en Germaine (23) uit de kast – na 25 jaar huwelijk. Met z'n drieën vertelden ze onlangs hun verhaal in het televisieprogramma Ouders uit de kast (KRO-NCRV). In dit programma spreken kinderen met presentator Sofie van den Enk over ouders die op latere leeftijd uit de kast kwamen.

Ouders uit de kast

De zussen Dianne (foto in de tekst) en Germaine (hoofdfoto, rechts) groeiden op in een christelijk gezin in Rijssen en hebben vier andere broers en zussen. In 2014 kreeg moeder Linda plotseling een hersenbloeding. Dat zorgde ervoor dat haar gedrag veranderde. Dianne: “De remmingen in haar hoofd waren weg. Haar gedrag leek soms meer op dat van een puber dan van een ouder.” Linda realiseerde zich geen hetero, maar lesbienne te zijn. Ze kwam uit de kast.

Ze vertelde dit als eerste aan dochter Dianne. “Wij praatten altijd al veel samen, en zo kwam ter sprake dat ze graag met een vrouw wilde afspreken. Ik dacht: dus dát is het wat mijn moeder nodig heeft om gelukkig te zijn. Ik zag altijd al dat ze niet gelukkig was, maar wist niet hoe dit kwam. Wel merkte ik in de jaren voor haar hersenbloeding al dat we als gezin steeds veranderingen doormaakten: dan gingen we verhuizen, dan had mijn moeder een nieuwe baan. Mijn ouders wilden iets doen aan de problemen binnen hun huwelijk, maar dat vlotte niet. Wat dat betreft was de coming-out een opluchting.”

Lees het hele artikel bij onze collega's van Visie

Lees hier meer over homoseksualiteit.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡