Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David de Vos spreekt in de BEAM Kerkdienst over eenzaamheid: “God is je niet vergeten!”

1 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Hij is al een keer eerder geweest, maar deze week is hij terug: David de Vos. Zondag is hij de spreker in de BEAM Kerkdienst. Vanaf 1 oktober begon de week tegen eenzaamheid en daarom vertelt David een vergeten verhaal. “Heb je weleens gehoord van Mefiboset?”

Je hebt al eerder gesproken in de BEAM Kerkdienst, hoe heb je dat ervaren?

“Ik vond het superleuk om te doen. Het format van de dienst is heel cool, want het is kort en bondig. Doordat je als spreker maar negen minuten hebt, moet je een goede boodschap hebben, to the point zijn. Ik vind het heel tof om daaraan mee te doen, dus toen ze me nog een keer vroegen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.”

Kan je al een korte sneak-preview geven van wat je zondag gaat vertellen?

“Deze week is het de week tegen eenzaamheid. Ik ben een beetje na gaan denken wat ik daarover kon vertellen. In de Bijbel staat een verhaal over een vergeten iemand, Mefiboset, die op een vergeten plek woont. Terwijl hij eigenlijk heel belangrijk was, want er stroomde koninklijk bloed door zijn aderen. Zijn opa was namelijk koning van Israël. Maar alle nazaten van hem werden vermoord. Die jongen was daar ook bang voor, maar het tegenovergestelde gebeurt. Hij wordt in ere hersteld en er is zelfs een koninklijke plaats en behandeling voor hem.”

Welke boodschap wil je dan meegeven?

“Waar je ook zit, op welke vergeten plek dan ook: God is je niet vergeten, er is een uitnodiging voor jou om bij Hem te komen. Die jongen uit de bijbel is zelfs gehandicapt, maar mag uiteindelijk elke dag aan de tafel van de koning eten. Zo hebben we allemaal wel wat. We zijn niet perfect, maar bij God staat dat niet in de weg. Hij kijkt daar niet naar, maar nodigt je uit aan tafel. Met die tafel gaan we nog iets doen tijdens de dienst, maar dat zie je zondag wel!”

Herken je die eenzaamheid zelf ook?

“Eenzaamheid is voor mij niet per se een moment, maar een emotie. Je kan in een drukke omgeving zijn, maar je toch eenzaam voelen. Dat zal ik dan als voorbeeld gebruiken. Naast alleen zijn en je eenzaam voelen, heb je ook indirecte eenzaamheid. Je in een gezin van acht mensen toch eenzaam voelen, omdat je je bijvoorbeeld niet begrepen voelt.”

Wat hoop je te bereiken met het verhaal dat je gaat vertellen?

“Ik hoop dat het mensen kan aanspreken die in isolatie zitten of zich eenzaam voelen. Ik wil ze uitnodigen om een beweging te maken daaruit te komen.”

Wil je het hele verhaal horen en weten wat David gaat doen met een tafel? De BEAM Kerkdienst begint aanstaande zondag om 11:00 op YouTube en NPO2. Wees erbij!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡