Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David de Vos over evenement ‘Simply Christmas’: “Een spectaculaire show met een waardevolle kerstboodschap”

17 december 2020 · Leestijd 4 min

Kerst staat voor de deur. Dit betekent dat het kerstverhaal weer overal verteld zal worden; ook door stichting Go and Tell. David de Vos zal samen met Joke Buis ‘Simply Christmas’ presenteren. Vanuit AFAS Live in Amsterdam, is het livestream evenement op 23 december om 20:30 te zien bij jou in de woonkamer. David vertelt BEAM wat we ervan kunnen verwachten.

Wat is het doel van ‘Simply Christmas’?

David de Vos: “Simply Christmas is een livestream evenement om het kerstverhaal op een spetterende manier te vertellen aan iedereen in Nederland. Het wordt uitgezonden vanuit AFAS Live, een grote concertzaal in Amsterdam. Door verschillende acts van bekende Nederlanders, hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ook zij die niet zo bekend zijn met de kerk. Het doel is dat we ruim een uur lang een spectaculaire show neerzetten, die iedereen wil delen in zijn of haar omgeving. Op die manier wordt de waardevolle boodschap van kerst verspreid.”

Ondanks het moeilijke jaar, mogen we voor ogen houden dat God heel goed is

Hoe ziet het programma eruit?

“We gaan van start met een openingsact van een Afrikaans gospelkoor ‘Rythms of Africa’. Samen met Joke Buis zal ik de avond presenteren en zal de eerste act worden gedaan door Glennis Grace. Zij zal een prachtig nummer zingen, waarna we in gesprek gaan over wat kerst voor haar betekent. Ook is er een optreden van Poppetje Van Papier. Dit was een van de finale acts van Holland’s Got Talent. In deze act zullen drie mensen met een papieren pop het kerstverhaal vertellen. Verder zal de gabberpianist – ook bekend van Holland’s got Talent – een stuk opvoeren op de piano. Het is heel leuk om te zien hoe iemand die er zo uit ziet, een klassiek stuk perfect kan spelen. Ook met hem praten we over wat kerst is voor hem.”

Heb jij – naast presenteren – nog een andere rol tijdens de avond?

“Ik zal vanuit de lege tribune in acht minuten de kerstboodschap brengen. Daar kijk ik enorm naar uit, omdat de tribune vol met lampjes zal staan. Deze lampjes beelden de mensen uit die daar hadden kunnen zitten, maar bij de livestream aanwezig zijn. Reyer zal mijn verhaal afsluiten met zijn liedje ‘Ik weet hoe goed mijn God is’. Ik vond het mooi om hiermee af te sluiten, omdat we ondanks het moeilijke jaar, voor ogen mogen houden dat God heel goed is.”

Ik hoop en geloof dat veel mensen op hun eigen manier geraakt zullen worden

Welke plek krijgt God in de show?

“Ikzelf wind geen doekjes om de naam van Jezus, dus ik zal over Hem praten als de redder van de wereld. Toch vind ik het belangrijkste dat de show mensen een hart onder de riem steekt. Er zijn veel creatieve acts en een aantal gesprekjes over de verschillende kijk van artiesten op kerst. Daardoor hoop ik en geloof ik dat veel mensen op hun eigen manier geraakt zullen worden. Ook is er de hele avond een live chat, waarin kijkers mee kunnen praten. De directeur van Alpha houdt een kort praatje, zodat mensen die geraakt zijn of op zoek zijn in het geloof, ergens terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een Alpha avond.”

Hoe kunnen we meekijken?

“Iedereen – jong of oud – kan gratis aansluiten op 23 december 2020 om 20:30 via www.youtube.com/daviddevos. Of via de website van Go and Tell. Mocht je liever via Facebook aan willen sluiten kan dat ook!”

For King and Country gaf een gratis, livestream optreden in het teken van kerst en hun album 'A Drummer Boy Christmas’. Lees hier hoe je terug kunt kijken!

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡