Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David (21) ontwikkelde de nieuwe christelijke datingapp Ohallo

8 maart 2018 · Leestijd 4 min

David (21) ontwikkelde de christelijke datingapp Ohallo. Dit is de tegenhanger van Tinder en sinds vorig jaar september te downloaden voor iOS en Android. Met deze app wil hij dat christelijke singles elkaar kunnen vinden en ontmoeten. "Een persoon is meer dan alleen een foto”

Hoe kwam de de christelijke datingapp Ohallo tot stand?

“Ik hoorde van vrienden om mij heen dat ze graag een christelijke datingapp zouden willen. Op dat moment was ik ook single en ben toen onderzoek gaan doen, door het onderzoek kwam ik erachter dat er animo was om een christelijke datingapp te ontwikkelen. Toen ben ik begonnen aan Ohallo.”

Vanaf welke leeftijd is deze datingapp te gebruiken?

“Je kan de app gebruiken vanaf 18 jaar. Op dit moment is de jongste gebruiker 18 en de oudste 78. Dat heeft te maken met de regelgeving van Apple. Vanaf 17+ kon ik een datingapp maken. Daarom heb ik gekozen voor een volwassen leeftijd. Je bent dan ook meer verantwoordelijk voor wat je doet.”

De mannen moeten meer worden overgehaald om op een datingapp te gaan

Hoe zit het nu met het aantal leden en de verhouding tussen mannen en vrouwen?

“Op dit moment hebben we 2400 leden. De verhouding tussen mannen en vrouwen is duidelijk zichtbaar, want ongeveer 60 procent is vrouw, dat zijn er ongeveer 1400. Ik denk dat vrouwen zich eerder durven open te stellen in een app en dat mannen er iets sceptischer over zijn. Mannen moeten meer worden overgehaald.”

Wat wil je de leden kunnen bieden?

“Ik wil dat mensen elkaar ontmoeten en daar eventueel een relatie uit halen. Daarom bestaat een profiel niet alleen uit een naam , leeftijd en afstand, maar ook hobby’s, kerkstroming, opleidingsniveau, foto’s en interesses. Het is een compleet profiel zodat je meer over iemand te weten kan komen voordat je iemand liked. Want bij Ohallo past swipen niet, een persoon is meer dan alleen een foto. Op dit moment heeft 5% van de leden aangevinkt niet aangesloten te zijn bij een kerk. Er zijn 1250 matches gemaakt. Je kan ervan uitgaan dat het grootste gedeelte daarvan christen is.”

Ohallo biedt geen ruimte voor homoseksuelen

Waarom kan je geen voorkeur voor hetzelfde geslacht opgeven? Is dat geen discriminatie?

"Mensen kunnen zich storen aan homoseksuelen die op een christelijke datingapp aan elkaar gematcht worden. Deze keuze heb ik niet in mijn eentje gemaakt en heb goed nagedacht en onderzoek gedaan, maar uit bijbels oogpunt heb ik besloten om het niet mogelijk te maken binnen Ohallo. In de bijbel staat duidelijk dat een man en vrouw bij elkaar horen. Het is een christelijke datingapp en daarom mag ik niet mijn eigen mening voorrang geven. Natuurlijk snap ik goed dat niet iedereen het hierover met elkaar eens is en zelf gun ik iedereen de liefde. Ohallo biedt daar alleen geen ruimte voor.”

Hoe is het om op zo’n jonge leeftijd ondernemer te zijn?

ohallo_christelijke_datingapp_david

“Ik vind het heel leuk om te doen, want het nemen van zulke stappen en het maken van keuzes voelt als een uitdaging. Zo'n bedrijf starten geeft een kick en een stimulans. Vooral als ik merk dat mensen een relatie krijgen dankzij mijn app. Ik heb het opgebouwd vanaf het begin en ben er nog steeds mee bezig. Gaaf om dat te doen en het is nu al een succes.”

Heb je nog meer ambities die je wil laten uitkomen?

“Ik wil van Ohallo een community maken en het samen met de leden een mooi product laten worden. Ohallo kan groter worden in Nederland. Meer matches, meer liefde!”

Meer informatie vind je hier!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡