Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daten met God: zo doe je dat!

14 februari 2017 · Leestijd 3 min

Het is weer zo ver, hoor! De meest romantische dag van het jaar. De restaurants zitten vol. Bioscoopzalen zijn uitverkocht. En de bloemisten draaien overuren. Vandaag is iedereen op zoek naar liefde. Althans, zo lijkt het. Misschien vind jij het allemaal maar commerciële onzin. Of zit je alleen thuis en had je dat toch liever anders gezien. Niet getreurd. Wij geven je 5 tips om vandaag nog een date te plannen… met God!

1. Plan die date in je agenda

We zijn allemaal drukker en dan druk. Daarom is het helemaal niet gek dat je, net als met een gewone date, je date met God plant. Blok een uurtje in je agenda en ga er even goed voor zitten. Dit is jouw Q-time met God.

2. Zoek een andere omgeving op

Wanneer je in je vertrouwde omgeving bent, raak je misschien snel afgeleid. Zoek daarom eens een andere omgeving op. Pak je bijbel (of download de Bijbel Open-app) en zoek eens een ander plekje op. Het is vandaag misschien wat koud om in het park te gaan zitten. Maar een andere omgeving, kan ook een andere plek in huis zijn. 

3. Schrijf je gebeden en dankpunten op

Neem een opschrijfboekje en bestempel dit als jou stille tijd-boekje. Schrijf hier je gebeden en dankpunten in op. Zo kun je concreet je dankpunten formuleren en later nog eens terugkijken op je gebeden. Schrijven helpt ook om je gedachten leeg te maken. Zit je hoofd vol en kun je niet goed concentreren? Schrijf 5 of 10 minuten lang, alles op wat in je gedachten voorbijkomt. Filter niet. Je zult merken dat je daarna veel rustiger bent en je je beter op God kunt focussen.

4. Zet een afspeellijst op

God heeft ons allemaal verschillende karakters gegeven. Dat betekent dat we onze stille tijd met Hem ook anders invullen. Vind je het moeilijk om de Bijbel te lezen? Zet eens een afspeellijst aan om je gedachten op God te richten. Luister bijvoorbeeld naar de BEAM Stille Tijd-lijst op Spotify.

5. Luister naar een preek

Wanneer je deze week geen ruimte kunt vinden om een date in te plannen, luister dan eens naar een preek. Dit kun je bijvoorbeeld in de trein doen of tijdens het afwassen: win-win! Zoek op YouTube naar ‘preek voor jongeren’ of bijvoorbeeld ‘sermon Hillsong’. Of luister de EO-Jongerendag preek van Tiemen Westerduin terug.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡