Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniël (25) ging van Islamitisch naar christelijk: “Ik moest vluchten omdat mijn vader me wilde doden”

28 april 2021 · Leestijd 3 min

Daniël (25), die dan nog Mohammed heet, vlucht als 11-jarig jongetje alleen weg. Op die jonge leeftijd hangt de doodstraf al boven zijn hoofd omdat hij het Islamitische geloof niet aan wilt nemen. Hij vertelt erover tijdens Hour of Power. Daniël: “Ik zie nu achteraf de wonderen van Jezus in mijn leven.”

Daniël groeide op met een Imam als vader. Dat betekende dat er extra op hem gelet werd. Tijdens het lezen van de Koran begon hij steeds meer te twijfelen of het allemaal wel waar was. Hij besloot van het geloof af te stappen en daarvoor kreeg hij de doodsstraf van zijn eigen vader. “Ik werd door hem vastgebonden op een stoel. Ik zie het achteraf als een wonder van Jezus dat mijn handen opeens vrij waren om mezelf los te maken. Daardoor kon ik vluchten voordat ik gedood werd.”

Jong volwassen

Daniël vlucht naar de randstad van Damascus waar hij eerst zes maanden onder een brug slaapt voordat hij aan het werk komt. Hij bouwt er langzaam een leven op en heeft op zijn zestiende een eigen zaak als meubelmaker. “Het leven maakt je volwassen als je al zo jong zoveel meemaakt.” Het leven als meubelmaker duurt maar kort, want Daniël wordt opnieuw gedwongen om te vluchten en deze keer door ISIS.

Geadopteerd

“Ik besloot om naar een land te gaan waar het onderwijs goed was en kwam uit bij Nederland”, vertelt Daniël. Na een barre tocht belandt hij in een AZC in Alphen aan de Rijn waar hij zijn huidige christelijke adoptieouders ontmoet. “Ik kwam daar erg vaak over de vloer om te eten en leerde zo Jezus kennen. Het klikte zo goed dat ik uiteindelijk bij hen ben komen wonen.”

Ik ben God dankbaar dat Hij zich zo aan mij geopenbaard heeft

Boos op God

“Mijn adoptiemoeder gaf mij het boek ‘ik zocht Allah maar vond Jezus’. Ik belande bij een hoofdstuk waarin wordt uitgelegd dat je pas een goede christen bent als je anderen ook over het geloof vertelt. Dat maakte me boos en ik stopte met lezen. Die nacht is Jezus naar mij toegekomen en heb ik een ontmoeting met Hem gehad. We gingen samen aan tafel zitten en Hij las me Exodus 34:6 voor en zong Psalm 121 voor me. Ik ben steeds weer zo dankbaar en onder de indruk dat God zich zo aan mij geopenbaard heeft.”

Voor de leeuwen

De volgende dag besloot Daniël om zich te laten dopen. Ook veranderde hij zijn naam Mohammed in Daniël. “De Daniël uit de Bijbel heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt als ik. Ook hij moest vluchten en ik zie de uitdagingen die ik heb gehad als de leeuwen waar Daniël voor gegooid werd.”

Bron: Hour of Power

In de kerk van Janine (13) werden wekelijks vluchtelingen opgehaald uit het AZC om de kerkdienst bij te komen wonen. Lees hier het bijzondere verhaal.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡