Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniël van Deutekom: “Mijn cd helpt mensen verder in hun relatie met God”

12 januari 2019 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Daniël van Deutekom.

Info

Daniël (23) is een fulltime evangelist. Al 3,5 jaar zet hij zich vol in om mensen over God te vertellen en dat doet hij ook door middel van (zelfgeschreven) muziek. Hij speelt piano sinds zijn zevende en schrijft al bijna tien jaar zijn eigen songteksten. Sinds zijn zestiende leidt hij de aanbidding tijdens jeugd- en kerkdiensten en van februari tot en met oktober werkte hij fulltime aan zijn debuut cd. Die is inmiddels gereleaset!

Hoe omschrijf je jouw muziek?

“Een combinatie van alle uitersten. Ik hou van EDM en christelijke pop, maar ik ben ook fan van 'soaking music’. In sommige liedjes hoor je alleen een klassieke piano, dan speel ik eigenlijk vooral in op het gevoel van de luisteraar. Dat zijn de langzame liederen met diepe teksten. Ik wil dat luisteraars worden geïnspireerd en bemoedigd door de lyrics. Mijn verlangen is dat mensen God beter leren kennen en dat dit hen verder helpt in hun relatie met God. Op dit moment schrijf ik alleen christelijke muziek. Het lijkt me ook leuk om neutraal te schrijven, maar op dit moment ligt mijn hart echt bij aanbiddingsmuziek.””

Debuut-cd Drink & Rejoice

“Ik werkte negen maanden fulltime aan mijn debuut-cd en in oktober is hij eindelijk gereleaset. De cd heet Drink & Rejoice. De gedachte achter de naam is dat wij mogen drinken van de nieuwe wijn, dus Jezus’ bloed. Als we doorhebben wat hij voor ons gedaan heeft, worden we vervuld met blijdschap. Dus drink van zijn liefde en wees blij! Er staan 10 nummers op, waarvan er vijf openbaar te beluisteren zijn. Ik heb geen hoge verwachtingen van deze cd, maar wel een verlangen. Bijvoorbeeld om door Nederland te toeren langs jeugdgroepen en studentenverenigingen, om daar te spreken en zingen.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Ik ben nog niet klaar met muziek maken. Er zijn al verschillende nummers voor het volgende album af, dus ik zit niet stil. Dit keer leg ik er minder druk op: dus geen negen maanden fulltime.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil jij ook in the spotlight met jouw muziek? Geef je dan op voor deze rubriek! Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡