Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daisy (24) rouwt via Tiktok om haar beste vriend: “Elke dag was voor hem een gevecht.”

29 maart 2021 · Leestijd 3 min

Tijdens een uitzending van Ik Mis Je vertelde Daisy (24) over haar beste vriend Gerben die een jaar geleden op 21-jarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven. Op TikTok zingt Daisy de nummers die ze samen hebben gemaakt en die ze na de dood van Gerben over de rouw en het verdriet schreef. Daisy: “Ik vind het belangrijk om te laten zien dat pijn er mag zijn.”

“Gerben was eigenlijk chronisch depressief”, vertelt Daisy. “Alle mooie momenten hadden voor hem altijd een schaduwkant. Hij vroeg ook wel eens aan me: ‘hoe word je ’s ochtends wakker en heb je zin in je dag?’ Voor hem was elke dag een gevecht tegen de 24 uur die hij weer in moest.” Dat gevecht werd uiteindelijk te zwaar voor Gerben en op 21 april 2020 stapt hij uit het leven.

Drowning

Gerben en Daisy hadden een gedeelde passie: muziek. “Een jaar voor zijn overlijden maakte hij een mini album: Drowning. Daarin zingt hij over het gevoel te verdrinken. In dat lied vertelde hij eigenlijk al dat het echt niet goed met hem ging. Maar dat zagen we pas achteraf. Het album is nog gedraaid tijdens de begrafenisdienst.”

Daisy & Gerben - artikel gaat verder onder foto

afbeelding

Leegte

Bij die begrafenis kon Daisy niet aanwezig zijn vanwege corona, maar afscheid kon ze nog wel nemen. “Hij lag in een open kist. Ik heb toen het nummer ‘Ruimte’, dat ik schreef nadat ik hoorde dat hij was overleden, a capella voor hem gezongen. Daarin zing ik: ‘ik had nooit verwacht dat dit het laatste liedje is dat ik voor jou zou zingen’. In dat nummer wilde ik vooral overbrengen dat ik hem niks kwalijk neem. Ergens hoop je dan op een reactie, maar die komt natuurlijk niet. Dat voelt zo ontzettend leeg.”

Blij ei

Op TikTok vindt ze een nieuw publiek waarmee ze die passie voor muziek kan delen. Binnen een week heeft ze 27.000 volgers en ondertussen zijn dat er al 45.000. Dit succes voelt soms heel dubbel voor Daisy. “Ik had die muziek graag met Gerben willen maken en delen. Dat raakt me heel erg. Het verdriet is dan ineens in alle hevigheid weer terug.” Maar ook dat is een kant van zichzelf die ze met haar volgers wil delen. “Ik vind het belangrijk om te laten zien dat pijn er mag zijn. Je hoeft niet altijd te doen alsof je een blij ei bent.”

TikTok van Daisy: een rap geschreven voor Gerben

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Je bent niet alleen

Met de TikToks die ze maakt wil ze graag jonge mensen een hart onder de riem steken. “Ik zie zoveel kwetsbaarheid bij jongeren. Ook bij Gerben. Hij is er zelfs aan onderdoor gegaan. Zeker in deze coronatijd wil ik wil ik met mijn video’s laten zien: het is een onzekere eenzame tijd, maar je bent niet allen.”

Bron & beeld: Ik Mis Je, EO

Wil je een uitgebreid interview met Daisy lezen? Klik dan hier.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je praten over zelfmoordgedachten? Dat kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Bekijk hier de hele aflevering van Ik Mis Je

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡