Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de dag van Jezus in 2023

17 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Het is inmiddels 2000 jaar geleden dat Jezus op aarde woonde. Sinds die tijd is er heel veel veranderd, onze wereld lijkt helemaal niet meer op de plek waar hij rondliep. Hoe zou een dag in het leven van Jezus eruitzien als hij in 2023 in Amsterdam zou wonen? Dat is moeilijk voor te stellen, maar met behulp van AI krijgen we toch een idee.

Image 15-08-2023 at 16.35 2

De wekker gaat lekker vroeg. De stad slaapt nog, maar Jezus begint zijn dag met een rustige wandeling door de grachten van Amsterdam. Of beter gezegd: over de grachten. Hij gebruikt de tijd om bij te praten zijn God, zijn vader in hemel.

Image 15-08-2023 at 16.42 2

Na zijn wandeling spreekt Jezus af met zijn 12 vrienden in de stad. Ze kennen elkaar al een tijdje dus het is meteen gezellig. Ze zijn behoorlijk onder de indruk van hun bijzondere vriend, al begrijpen ze vaak niet precies wat hij bedoelt. Ze gaan die dag op pad om Jezus’ indrukwekkende boodschap verder te verspreiden onder mensen in en rond Amsterdam.

Image 15-08-2023 at 16.29 2

Op de Albert Cuypmarkt ontstaat een spontaan feest. Na een toespraak van Jezus blijven honderden mensen picknicken op straat. Om ervoor te zorgen dat iedereen iets te eten heeft, deelt Jezus brood en vis uit. Het duurt even voordat iedereen door heeft dat er iets bijzonders gebeurt: hoeveel Jezus ook uitdeelt, het lijkt niet minder te worden.

image002

Nadat Jezus de laatste broodjes heeft uitgedeeld bij een daklozencentrum in een kerk in Amsterdam, besluit hij wat voor te lezen uit de Bijbel. Dat doet hij niet voor het eerst: Jezus lijkt een voorkeur te hebben voor mensen die er niet helemaal bij horen. Natuurlijk eet hij ’s avonds een hapje mee met zijn nieuwe dakloze vrienden.

image006

Na het eten gaat Jezus op weg naar het Vondelpark, waar hij is uitgenodigd op een bruiloft. Als hij door de stad loopt, wordt hij herkend, iets wat steeds vaker gebeurt. Natuurlijk is hij nooit te beroerd om met een fan op de foto te gaan.

image004

De bruiloft blijkt een goed feestje. Het is dan ook fantastisch weer, dus alle gasten blijven lekker lang hangen. Even dreigt een vroegtijdig einde als blijkt dat de wijn op is. Daar heeft Jezus een oplossing voor: hij verandert alle flessen water in wijn. De gasten weten niet wat ze meemaken: de wijn smaakt fantastisch!

image005

Het feestje gaat door tot in de kleine uurtjes, maar dan is Jezus alweer vertrokken. Hij houdt van mensen maar ook van stilte en rust. Om de dag af te sluiten, leest hij nog wat verzen uit de Bijbel en praat hij nog even met zijn vader in hemel. Het is tijd om te slapen, morgen wachten weer nieuwe verhalen.

Samen met een AI-expert ben ik gaan zoeken naar manieren om al deze bovenstaande gebeurtenissen zo goed mogelijk voor jullie in beeld te krijgen. Wij weten natuurlijk niet hoe Jezus er echt uit heeft gezien dus hebben we geprobeerd hem op elke foto een ander uiterlijk te geven en ik ben trots op het resultaat. Het was een vette ervaring om dit zo te mogen maken!

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡