Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Comedian John Crist is terug en bedankt in video fans voor vergeving

20 juli 2020 · Leestijd 2 min

In november 2019 stapte de Amerikaanse comedian John Crist (36) uit de schijnwerpers toen bekend werkt dat hij seksueel wangedrag had vertoond naar jonge, vrouwelijke fans. Voor die tijd plaatste hij dagelijks video's over de christelijke wereld en haar eigenaardigheden waar miljoenen mensen om konden lachen. John vond vaak grappige manieren om het hypocriete gedrag van christenen uit te vergroten. In een video die hij deze week na acht maanden mediastilte online zette bekent hij: "De grootste hypocriet was ik al die tijd zelf."

In november werd na een onderzoek van Charisma Magazine duidelijk dat John Crist al vele jaren seksueel wangedrag vertoonde naar meerdere vrouwen (soms getrouwd of in een stabiele relatie). Na deze openbaring zocht John hulp en bracht hij onder andere vier maanden door in een kliniek. Het is intussen acht maanden later en deze week verscheen onderstaande video op zijn Facebook-pagina:

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

John: "Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie vergeving, support en genade. Ik heb veel brieven en berichten gekregen van mensen die voor me bidden en me succes wensen met mijn herstel. Dit is ontzettend onverdiend, helemaal gezien mijn gedrag in mijn privéleven. Ik dacht dat ik juist in een gemeenschap van mensen leefde die me zouden veroordelen, maar dit was niet zo. En dat is onzettend hoopgevend en fijn."

"Ik besef dat ik verkeerde dingen heb gedaan. De keuzes die ik heb gemaakt zijn volledig mijn verantwoordelijkheid. Ik wijs mijn vinger naar niemand anders dan mezelf. Ik had een probleem en ik had hulp nodig. Dus dat is wat ik de afgelopen acht maanden heb gedaan en zal blijven doen. Het is beschamend dat veel van mijn comedy-video's het gedrag van hypocriete christenen uitvergroot, maar het nu juist blijkt dat ikzelf ontzettend hypocriet was in mijn privéleven."

Benieuwd naar de video's die John Crist vroeger maakte? Die kan je hier bekijken!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡