Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Gert-Jan Segers, ben je dom ofzo?!

17 november 2021 · Leestijd 2 min

OngELoFeliJK dit. Gert-Jan Segers heeft papieren van de kabinetsformatie in de trein achtergelaten. En die zijn bij de Volkskrant terecht gekomen. Ik dacht dat ik ooit onhandig was door mijn oortjes in de trein te laten liggen, maar Gert-Jan overtroeft dat met gemak. In tijden van een supermoeilijke onderhandeling voor een nieuwe regering, vergeet hij gevoelige informatie. BEN JE DOM, OFZO?!

Dat laatste schoot gelijk door mijn hoofd en zie ik nu online ook veel langskomen. Het vertrouwen in de politiek is al superlaag en dan gebeuren er ook nog dit soort dingen. Doen ze het erom?! Willen ze dat we Den Haag nog meer gaan wantrouwen en belachelijk maken?! Let verdikkeme eens op je spu…*pling* Een tweet van Gert-Jan Segers: “Sorry, ik ben een dom mens geweest.”

Mijn afkeer smelt als sneeuw voor de zon. Niet dat alles met een excuus te repareren is (kijk naar het toeslagenschandaal), maar ik vergeet als buitenstaander soms wel dat politici als Gert-Jan inderdaad mensen zijn. Ik vergeet dat ze een gezin hebben. Met de trein reizen. Soms slecht slapen. Een moment van onoplettendheid erin kan sluipen. En er dan zoiets gebeurt. Hoe dom het ook is.

Er ontbreekt soms bij mij - en in het algemeen - respect voor politici. Niet per se voor wat ze roepen en zeggen (daar mag je beschaafd wat van vinden), maar voor hun baan. Je zal namelijk maar werk doen waarin je het nooit goed doet. Welke keuze of uitspraak je ook doet. Welk compromis je ook sluit. Werk waarin je geen mens, maar een schandpaal wordt. Een persoon waar je blijkbaar alles over mag zeggen, hoe bedreigend of onbeschoft ook. Ook als je je fouten openlijk toegeeft.

Dus Gert-Jan: bij deze. Jij doet soms domme dingen, maar wij ook. Zolang we dat -net als jij- maar blijven inzien, toegeven en ervan leren.

Sorry Gert-Jan (en andere politici), wij zijn ook maar mensen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Anne: "Dat mijn vader herkend wordt in het bubbelbad is wat minder"

Lees ook over:

Anne: "Dat mijn vader herkend wordt in het bubbelbad is wat minder"

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡