Ga naar submenu Ga naar zoekveld

COLUMN: Durf jezelf het leven waard te vinden

27 februari 2022 · Leestijd 2 min

Durf. Durf toe te geven dat je onzeker bent. Over je piemel. Je vagina. Je hoofd. Je buik. Je lijf. Of juist heel erg zeker. En dat uit te spreken. Durf het schijnbaar perfecte plaatje los te laten en jezelf te omarmen. Durf jezelf perfect te vinden.

Durf. Durf het uit te maken. De liefde te verklaren. Te zeggen dat je van de ander houdt. Dat er dingen anders moeten. Dat je meer samen wil doen. Of wat meer adem. Durf je liefdessituatie te accepteren. Niet te vergelijken met de ander. Durf alleen te zijn. Vrijgezel. En dat prima te vinden. Durf jezelf leuk te vinden. 

Durf. Durf een nieuwe (bij)baan te nemen. Van opleiding te wisselen. Voor een tussenjaar te kiezen. Durf tegen de stroom in te gaan. Het anders te doen. Je eigen weg uit te stippelen. Of die weg helemaal niet weten en maar wat te doen. Durf voor jezelf te kiezen. 

Durf. Durf dingen te proberen. In het diepe te duiken. Te falen. Ervan te leren. Durf anders te denken. Te geloven, te hopen, te bidden. Terwijl de rest dat niet doet. Durf af te wijken. Af te wijken van (on)uitgesproken verwachtingen. Een mening te hebben of eigen keuzes te maken zonder anderen ermee te beschadigen. Durf jezelf te zijn. 

Durf. Durf naar jezelf te luisteren. Te voelen dat je moe bent. Geen zin meer in een ‘vriendschap’. Dat je het goed hebt. Dat je ongelukkig bent. Durf rust te nemen. Durf je gevoelens te delen. Aan te geven als het minder goed gaat. Durf jezelf te leren kennen. Durf ook soms niet te durven. Durf jezelf het leven waard te vinden. 

Nu nog durven beseffen. Durf.

Deze column stond in het nieuwste BEAM Magazine

BEAM Magazine

Lees ook over:

BEAM Magazine
COLUMN: 'Shit, ik zie geen hoop meer'

Lees ook over:

COLUMN: 'Shit, ik zie geen hoop meer'

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡