Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christy en Alieke gaan trouwen, maar niet in een kerk: ‘We hebben geen zin in een afwijzing.’

24 februari 2022 · Leestijd 2 min

Bij de grachten van Zwolle vroeg Alieke Christy in december 2021 ten huwelijk. “We kregen veel reacties van mensen om ons heen. Veel positieve, maar er zaten ook minder leuke reacties bij. Sommige mensen stuurden geeneens een berichtje terug. Dat raakte ons. Het is moeilijk om te horen dat iemand moeite mee heeft met het feit dat je gaat trouwen. Bij elke stap die we samen maken, worden we weer met de neus op de feiten gedrukt…”

“Omdat trouwen ook in de kerk nogal gevoelig ligt, gaan we niet binnen een gemeente trouwen. We hebben geen zin om een afwijzing te krijgen. De regels in de meeste kerken staan niet achter het huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen. Wel willen we graag een zegen over ons huwelijk uitgesproken hebben. Misschien vragen we een theoloog, iemand uit onze familie of een dominee die onafhankelijk van de kerk achter onze beslissing staat. We zullen vast nog rondvragen, maar de bruiloft is voor ons nog zo ver weg dat we daar later keuzes in zullen maken.”

Tekst gaat door onder de afbeelding

a&c-32

“Het liefst wilden we zo snel mogelijk trouwen, maar dat vonden we toch niet zo praktisch. Daarom duurt het nog even voor we écht gaan trouwen, voor nu staat de bruiloft gepland in juni 2023. We willen in ieder geval wachten tot corona voorbij is, zodat we zonder onzekerheid plezier op onze bruiloft hebben en lekker lang naar deze dag kunnen uitzien”

BEELD: Jacolien van Rijn

We spraken Christy en Alieke ruim twee jaar geleden over hun relatie. Lees hieronder hoe ze omgingen met reacties uit hun omgeving

Christy en Alieke hebben een relatie: “Het voelde als een keuze tussen God of elkaar”

Lees ook over:

Christy en Alieke hebben een relatie: “Het voelde als een keuze tussen God of elkaar”

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡