Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ChristenUnie start manifest Coalitie-Y: "Druk op jongeren moet omlaag"

16 september 2019 · Leestijd 2 min

Coalitie-Y is een samenwerkingsverband van politieke partijen, jongerenorganisaties en tv-presentator Tim Hofman. Ze willen werken aan voorstellen voor een betere toekomst voor jongeren in Nederland. De partijen presenteren nu een manifest waarin ze zich uitspreken voor vaste banen voor jongeren, meer betaalbare woningen en de invoering van een basisbeurs. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: "Het moet anders, want jongeren verdienen alle kansen om iets moois van hun leven te maken."

Jongeren ervaren steeds meer druk door de overspannen woningmarkt, hoge (studie)schulden, studiedruk en onzekere contracten op de arbeidsmarkt, dat blijkt ook uit het onderzoek van de SER. Coalitie-Y gaat met jongeren in gesprek om samen tot oplossingen te komen om jongeren vertrouwen te geven in hun toekomst. Tim Hofman: “Onze generatie, maar ook die na ons, is er een die moet gaan fungeren als het fundament van onze maatschappij. Daar zijn tools voor nodig, bijvóórbeeld een goed werkende woon- en banenmarkt, maar ook de kans om zonder enorme studieschuld aan de rest van je leven te beginnen.”

ANP-70458238

Gert-Jan Segers: “De afgelopen maanden heb ik samen met Coalitie-Y vele gesprekken gevoerd met jongeren. Steeds hoorde ik hoe deze generatie onder druk staat door schulden, de prestatiemaatschappij, korte en onzekere contracten en de ontoegankelijke woningmarkt. Dat moet anders want jongeren verdienen alle kansen om iets moois van hun leven te maken. De verbreding van Coalitie-Y  sterkt me in de overtuiging dat het leenstelsel zijn langste tijd gehad heeft en dat we echt grote stappen kunnen zetten om jongeren meer perspectief te bieden.”

TEKEN HIER HET MANIFEST

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡