Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christenen in Wuhan verspreiden geloof ondanks Coronavirus

25 februari 2020 · Leestijd 3 min

Met de wereld in rep en roer door de uitbraak van het Coronavirus, halen christenen in Wuhan(de stad waar dit virus ontstond) het beste uit deze verschrikkelijke situatie. Ze gebruiken de ramp als een manier om hun geloof te verspreiden en te getuigen van God. In de grote Chinese stad, die intussen in quarantaine zit, delen deze christenen met gevaar voor eigen leven gezichtsmaskers uit met daarin een Bijbeltekst.

De Bijbeltekst in de gezichtsmaskers komt uit Johannes 3:16: “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” De man achter het uitdelen van de hulpmiddelen en Bijbelteksten is predikant Luo uit Wuhan die al jaren bezig is met evangeliseren. Hij zegt dat het virus hem en de rest van zijn vrijwilligers niet tegen kan houden. Ze moeten en zullen over God vertellen en mensen de hulp bieden die ze nodig hebben. Luo is van mening dat hij juist nu de kans heeft om Gods liefde en de boodschap van hoop over te brengen. Veel inwoners van Wuhan hebben last van trauma’s, wanhoop en frustratie en zijn op zoek naar het geloof.

Helpende handen

Ondanks de goedaardigheid van Luo en de vrijwilligers hebben mensen verschillende meningen over de acties van de predikant. Sommige christenen vinden dat het gevaarlijk is om naar buiten te gaan in deze omstandigheden en de vrijwilligers bloot te stellen aan het virus dat door menselijke interactie over gegeven kan worden. Kerken in Wuhan willen predikant Luo juist helpen en zijn ook acties begonnen. Een kerk heeft een meldpunt opgezet waar mensen naar toe kunnen bellen voor hulp, en een andere kerk plaatst bemoedigende en behulpzame preken online. 

Hoop

Sinds de besmette gevallen sinds januari omhoog zijn gegaan, hebben duizenden patiënten geen toegang meer tot ziekenhuizen. Wanhopige en zieke mensen worden elke dag geweigerd bij de ziekenhuizen want het is daar te vol om meer mensen binnen te laten. Een christelijke ingenieur die persoonlijk in zijn familie te maken heeft gehad met het corona virus, gebruikte zijn social media om hulp te vinden voor zieke mensen. Hij verzocht mensen om hem te helpen met het vinden van medicatie en ziekenhuisbedden. Door het grote bereik dat de ingenieur had, slaagde hij erin om samen met hulp van anderen een aantal families medische hulp te geven.

Bron: MercatornetANP

Meer lezen over mensen die hun leven wagen voor God? Fatemeh Mohammadi vecht voor de rechten van haar medechristenen in Iran. Lees haar verhaal hier!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡