Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chris Pratt tijdens MTV-show: “God is echt en Hij houdt van je!”

19 juni 2018 · Leestijd 3 min

Toen acteur Chris Pratt (38) maandagavond de Generation Award tijdens de MTV Movie & TV Awards won, gooide hij er gelijk even een supermooie 9-puntenpreek in. Wij kunnen alleen maar roepen: AMEN!!

Chris Pratt, die je wellicht kent van films als Jurassic World, Guardians of the Galaxy en Passengers, werd tijdens de awardshow geprezen om zijn uitzonderlijke acteertalent. Hij begon zijn speech met het bedanken van familie en vrienden, maar besloot ook nog even 9 levenslessen met ons te delen. En wat voor lessen… Chris, wij hadden het niet beter kunnen verwoorden.

Dit is zijn speech:

“Dit is wat ik noem: 9 regels van Chris Pratt, Generation Award Winnaar. 

Regel 1: Adem diep in en uit. Wie niet ademt, stikt. 

Regel 2: Je hebt een ziel, wees er voorzichtig mee. 

Regel 3: Wees geen pestkop. Als je sterk bent, wees dan beschermend. Als je slim bent, wees dan bescheiden. Kracht en intelligentie zijn vormen van macht, hanteer ze niet tegen zwakkeren. Dat maakt je een pestkop. Je bent beter dan dat.

Regel 4: Als je een hond een medicijn wilt geven, steek het dan in een stukje hamburger.

Regel 5: Het maakt niet uit wat het is, zorgt dat je het verdient. Een goede daad, je uitstrekken naar iemand in pijn, wees dienstbaar: het voelt goed en is goed voor je ziel. 

Regel 6: God is echt, hij bestaat en hij houdt van je. God wil het beste voor je, geloof dat maar. Dat doe ik ook.

Regel 7: Als je een grote boodschap moet doen tijdens een feestje, maar bang bent voor vieze geurtjes in het toilet, doe dan zoals ik. Doe de deur op slot, ga zitten, leeg éérst je blaas, doe dan ‘nummer twee’ en trek vervolgens meteen door. Geloof me, het is wetenschap. Probleem opgelost!

Regel 8: Leer bidden. Het is makkelijk en het is zo goed voor je ziel.

Regel 9: Niemand is perfect. Mensen gaan je vertellen dat je perfect bent, gewoon zoals je bent, maar dat ben je niet. Je bent imperfect. Maar weet je: er is een krachtige macht die je zo heeft ontworpen en als je dat accepteert, zul je genade krijgen. En genade is een cadeau. De vrijheid die we genieten is betaald met iemands bloed. Vergeet dat niet. Zie het niet als vanzelfsprekendheid.

Gods zegen, kom veilig thuis.”

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡