Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charlottes kerk verrast 275(!) mensen: “Huilend ontvingen ze onze cadeaus"

10 januari 2020 · Leestijd 4 min

Geïnspireerd door een tv-programma besluit de kerk van Charlotte (18) om hun dorp Sleeuwijk op z’n kop te zetten. Afgelopen kerst verrasten ze bijna 300 mensen met een pakket vol lekkers, om Gods licht ook buiten de kerkmuren te laten zien. “Ik geloof dat ieder pakket – dankzij Gods leiding – op de juiste plek terecht is gekomen!”

“Ik zit in een heel actieve kerk. We vinden het leuk om dingen voor elkaar en voor de mensen buiten de kerk te doen. Dat we met kerst in het geheim een metershoge boom optuigden in het midden van ons dorp, past dus helemaal bij ons! Dit idee ontstond nadat iemand uit mijn kerk het tv-programma Joris’ Kerstboom had gekeken. Hierin mogen mensen een wens in de kerstboom hangen. Wij dachten: wat als we dit nog tastbaarder kunnen maken? We zijn gaan brainstormen en tot een supervet idee gekomen!”

Geheim

“Ineens stond ‘ie op het plein van Sleeuwijk: de enorme kerstboom met lampjes! Mensen konden een doorzichtige kerstbal ophalen bij de supermarkt en er een briefje instoppen. Met het briefje konden ze iemand opgeven voor het kerstpakket. Niemand wist waar de actie vandaan kwam, dat hadden we geheimgehouden. Het gaat namelijk niet om ons, maar om de liefde die verspreid wordt. De eerste dagen bleef de boom erg kaal: mensen konden niet geloven dat we voor elke bal een gratis pakket zouden uitdelen. Gelukkig ging het later een stuk sneller. Ineens werd de boom explosief vol gehangen!”

afbeelding

Rijkdom uitdelen

“Uiteindelijk hingen er 275 ballen in de boom! Met zo'n tweehonderd vrijwilligers hebben we keihard gewerkt om alle kerstpakketten te vullen en te verspreiden. We hebben goed gekeken wie het pakket zou ontvangen hem op basis daarvan gevuld. Bij de een zat er vooral lekker eten in, bij de ander ook een leuk boek of iets voor de kinderen. Bovendien zat er een uitnodiging voor onze kerstnachtdienst in. We wilden niet alleen onze ‘fysieke rijkdom’ delen, maar ook de rijkdom die we hebben doordat we Jezus kennen. Het doel was om Zijn licht uit te delen en dat is volgens mij gelukt!”

God had de leiding

“De mensen die de pakketten ontvingen, wisten van niets. Veel van hen waren eenzaam of zaten in een zware, verdrietige periode. Ons pakket zorgde voor grote verbazing en veel, heel veel tranen. Ze hadden niet verwacht dat er iemand aan hen zou denken. Hierin heb ik God enorm mogen ervaren! Van tevoren wisten we immers niet hoeveel aanmeldingen er zouden komen en hoe we de boel moesten betalen. Maar alles pakte zo perfect uit! Ik geloof dat elk pakket op de goede plek terecht is gekomen, bij de juiste persoon. God had echt de leiding.”

afbeelding

Kerstdiner

“Naast de inhoud van het pakket, mochten de ontvangers ook naar ons kerstdiner komen. Dit diner vond vóór de kerstnachtdienst plaats: mensen waren vrij om daarvoor te blijven hangen. Met heel de kerk hebben we ervoor gezorgd dat alle 150 mensen konden genieten van een driegangendiner, onder genot van livemuziek. Tijdens het eten hebben we naar hun verhalen geluisterd: huilende mensen die nog nooit een kerstpakket hadden gehad en anderen die het als een hart onder de riem hadden ervaren. Sommige bezorgers hebben sindsdien nog steeds contact met de mensen bij wie ze het pakket hebben afgeleverd. Dat vind ik zo bijzonder!”

Spread the love

“De zondag daarop hebben we een rondje getuigenissen gedaan in de kerk. Ook daaruit bleek weer hoe bemoedigend de actie is geweest: voor de mensen buiten onze eigen cirkel, maar ook binnen de kerk. Ik geloof dat iedereen Jezus nodig heeft. Hoe vet is dat wij mochten uitdelen van de rijkdom en de liefde die we hebben in de kerk?
Of we dit volgend jaar nog een keer doen? Wie weet! Zolang het belangrijkste maar voorop blijft staan: God houdt van ons en wij mogen die liefde verspreiden in de wereld.”

afbeelding

Doe jij ook iets speciaals voor jouw medemens? Laat het ons weten! (beamredactie@eo.nl of app naar 06 83673700)

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡